Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, November 6, 2012

Pasal... Kali Ni Me Nekad

Salam,

Pagi tadi, me telah meregisterkan diri kat OUM lagi.
Kali ni me nekad ambik HR.
Kali ni me nekad ambik Ijazah.

No more diploma. 
Ada 10 diploma pun, dalam borang tadernyer dia letak pilihan/ruang:
Pendidikan: Diploma X 3 hokey!!!

Hopefully kali ni dapat buat lebih baik dari DECE aritu, insyaAllah.
Namun yang dilema adalah RM RM RM.
KWSP akaun 2 sangatlah sedikit sebab 1st; keluar untuk DECE. 2nd; keluar untuk rumah.

Adakah my step-dad akan hulur-hulur duit kali ni?
Or, my Mum akan hulur bayarkan yuran me?
Macam mimpi, tapi kena beranikan diri minta.

Sorry ZwanZwan me sambung dulu. Me dah offer you sambung dulu tapi you boo layan, Ai sambar lah!

6 comments:

Just said...

wahh.. i salute la sape2 yg ada keberanian nak sambung study bila dah ada anak. i dah tak larat nak sambung master.. huhu..

FamBlab said...

Cuba la apply IPTA?

Nurul Aznil said...

Just: terpaksa rasanya. dgn diploma ni, sejauh mana sangatlah gaji boleh naik...

FamBlab: Laku meh my diploma? both from IPTS wooo~

tottilla craft said...

Try la tatty, boleh kut IPTA. UITM pun ok :)

Nurul Aznil said...

tottlilla craft: UiTM tak nampak plak course HR. ke me salah tengok?

FamBlab said...

x cuba x tau kan....

Related Posts with Thumbnails