Salam,
Request dari Mama Panda; Rudiah
Murtabak Megi Versi AkuNoi
Bahan-bahan asas:
1 peket megi kari - tak kisah apa brand, janji kari
bawang besaq
cili padi/cili merah
Telur 2 biji
Bahan-bahan optional
cili jeruk/jelapeno - trust me, SEDAP!
lobak merah, cendawan tiram, lobak putih, kobis, sawi, daun sup
Cara-caranya:
Ramas bagi hancur megi tu kemudian rebus.
Toskan air.
Masukkan bawang dan cili yang dah dipotong/mayang/racik halus dalam 1 mangkuk besar.
Masukkan megi yg dah kembang.
Pecahkan telur.
Masukkan separuh serbuk megi kari - jgn lebih, nanti masin
kacau sampai sebati - megi disaluti telur.
Panaskan kuali, letak minyak sikit.
Scoop adunan dan tuang dalam kuali. Ratakan macam nak buat lempeng.
Balikkan bila dah warna perang-perang.
Siaplah murtabak megi...
Selamat makan...
2 comments:
mutabak maggi???mmg sedap..selalu buat mkan panas2 ley meletup u..hihihi
timer kasih! nti kita try buat ;)
Post a Comment