Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, April 1, 2011

Pasal... Murtabak Megi

Salam,

Request dari Mama Panda; Rudiah

Murtabak Megi Versi AkuNoi

Bahan-bahan asas:
1 peket megi kari - tak kisah apa brand, janji kari
bawang besaq
cili padi/cili merah
Telur 2 biji
Bahan-bahan optional
cili jeruk/jelapeno - trust me, SEDAP!
lobak merah, cendawan tiram, lobak putih, kobis, sawi, daun sup

Cara-caranya:
Ramas bagi hancur megi tu kemudian rebus.
Toskan air.
Masukkan bawang dan cili yang dah dipotong/mayang/racik halus dalam 1 mangkuk besar.
Masukkan megi yg dah kembang.
Pecahkan telur.
Masukkan separuh serbuk megi kari - jgn lebih, nanti masin
kacau sampai sebati - megi disaluti telur.
Panaskan kuali, letak minyak sikit.
Scoop adunan dan tuang dalam kuali. Ratakan macam nak buat lempeng.
Balikkan bila dah warna perang-perang.

Siaplah murtabak megi...
Selamat makan...

2 comments:

chinta... said...

mutabak maggi???mmg sedap..selalu buat mkan panas2 ley meletup u..hihihi

rudiah said...

timer kasih! nti kita try buat ;)

Related Posts with Thumbnails