Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, March 28, 2011

Pasal... 3 Pilihan Hati

Salam,

Dalam dilemma...

Kan me dok pukul kompang nak beli rumah?

Ada 3 options:

1. 1200 sq feet - RM237K - siap dan boleh diduduki

Balkoni seluas lebar rumah. Persekitaran bersih. Persatuan penduduk kuat. Ada 1 ruang parking. Pak guard jaga betul. Ada kolam renang kecik. Overlook Federal Hiway, kubur Islam dan Hindu dan kilang gula. 


2. 1200 sq feet - RM330K - akhir tahun siap

Balkoni luas. Ada 1 bilik stor. Dekat giler dengan rumah MIL, sekolah, Pizza Hut, KFC, kedai makan, kedai runcit, sepital, stesen minyak. Ada gym, club house, swimming pool. Gated comunity dengan ada pak guard.






3. 986 sq feet - RM220K - 2013 siap

Sangat chumil show housenya. Kena gaya susunan perabot dan kabinet, rumah mmg nampak kemas. Cuma takut skit kawasan neighbourhood tu...



Niat dihati nak jer cepat-cepat beli rumah dan pindah semua.

Renovate semahu-mahunya, bila duduk rumah, senang hati.
Kalau rumah 220K tu, pakai my name jer... Skim My First Home maaa...
Kalau yang 330K tu join nama lah.

Korang rasa yang mana kami patut beli?

5 comments:

Aan Andes said...

Monthly maintenance fee mcm mana tatty? yg #2 tu siap ada gym n club house semua, mesti mahal maintenance pulak. Hmmmhmmm kalau 330k ni kira condo mewah jugak la.. mcm mahal to me hehe.. confusenya. Yg dekat kilang gula ni me pernah pegi and mcm best jugak hehe

akutaktahu said...

bukan yg dekat kilang gula tu sis khairiah punya rumah ka? mmg syok..balkoni dia besar..

Nieza Ishak said...

macam nieza mauuuuuuuuuu gak umah atas tanah sbb tue tak jumpe2 lagik ..

macam skrg ni, anak nak main beskal pun tak senang hati ... huhuhu

Nurul Aznil said...

@Aan - yang 2 tu agak mahal. rasanya cecah RM150 kot. kilang gula, for me sangat best!

@Ahmad Zulhilmi - A'ah!

@Nieza - yang ada atas tanah, harga best kat ujung dunia... jauh plak dari opis...

mar!ahaf!z said...

1st tu ok..

yg kat sek 25 tu naper takut tatty?

Related Posts with Thumbnails