Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Sunday, November 7, 2010

Pasal... Znil vs. The Stove - Ikan Talang

Salam,

Bangun pagi, siap, gerak pi Pasar Tani kat Stadium Shah Alam.
Sarapan nasi lemak kukus then jalan cari pegaga.
Lately susu kurang sebab my Monthly Best Friend nak datang melawat.

Lepas beli apa yang patut, nampak ikan talang kering. Terus terfikir nak masak gulai ikan talang. Cari nenas, the rest tutup mata.

Pung-pang pung-pang kat dapur siaplah...
Tapi siot betul, tengah tumbuk cili untuk lawan ngan tempoyak, bleh terpercik masuk mata. Giler gedik-gedik me lalukan air kat mata. Huhuuhuuu...

So inilah ghuper...
Ikan kembung goreng - sambal dan tempoyak - ulam pegaga - rendang ikan - gulai ikan talang dan nenas

3 comments:

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

waaa kecur ayaq liuoq sedapppppppppp.........

Aan Andes said...

Sedapnya gulai ikan talang! Wait, rendang ikan? Macam rendang daging ke? Me tak pernah makan huhu

Nurul Aznil said...

@Mieja - ala, nampak jer sedap. rasa dia camtu-camtu jer...

@Aan - Nenek me panggil rendang. tapi nak masak sonang je... ikan dah siap goreng, angkat, campak bawang besar + cili padi + perah air asam jawa + ikan kacau-kacau = SIAP!

Related Posts with Thumbnails