Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, July 14, 2010

Pasal... Znil Vs. The Stove - Gulai Ikan Merah

Salam,

Semalam, beli 1 slice ikan salmon untuk bubur Eiman. Then nampak ikan merah. Me sambar 1. Niat nak masak gulai. Lama tak masak gulai ikan yang best-best ni. Last kat Melaka, ikan duri dengan pewot kelempong tu... chewy-chewy...

Dalam peti ais dah ada brokoli, lobak merah ngan lobak putih. Me beli 2 ketul tokua.

Sampai rumah, main ngan Eiman sementara ZwanZwan mandi. Then mulalah pertarungan me dengan The Stove!

Dekat pukul 8.30 baru siap masak. Mandi then makan berjemaah lah! Sebab lapaq sangat, me terlupa nak goreng ikan bilis ke telur dadar ke. Maka makan jer la lauk yang ada...

Gulai Ikan, Tumis air lobak putih + tokua + lobak merah + brokoli dan cili padi + bawang besar + jus limau + kulit limau + kicap

Selama-lama me masak gulai, nilah pertam kalinya berjaya masak rasa sama macam rasa gulai orang yang ajaq me masak, my Mak Tam Zarimah. Bless her~

3 comments:

Lenny said...

wah.. sedapp.. mintak tapau skiiittt.. ehhehehhehhe

MeMoRi Di HaTi said...

sedapnya mama eiman masak..terliur liur tengok gambar nii..lapar pun ada

Aan Andes said...

Sedapnya! Lamanya tak makan gulai ikan. I laike bahagian kepala kat pipi tu hehehehe

Related Posts with Thumbnails