Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, July 14, 2010

Pasal... EIMAN 7 BULAN! EIMAN 7 BULAN!

Salam,

Alhamdulillah, Allah beri me peluang ke2 untuk jadi ibu. Dah 7 bulan dah pewot me kena potong. Dari maju ke depan now nampak macam berlipat la plak... ehek ehek ehek~

So... apa perkembangan awal kanak-kanak bernama Eiman Ariq ini?

  • Sudah boleh duduk tanpa disokong. Then dia menjadi lebih kreatif dengan tunduk sampai kepala cecah kaki then hisap ibu jari kaki dia...
  • Kurang gemar nestum kosong. Suka rusk + EBM. nestum gold pun suka. Bubur me masak dia kureng gemar skit.
  • Masih kuat minum susu. Me pun panik jugak sebab My Monthly Best Friend dah datang so production 2 minggu kebelakangan ni 7-8oz drop ke 4-5oz.
  • Sudah boleh bangun dan berdiri sambil hang on to something. Semalam dia dapat berdiri, then dia cuba panjat sofa dengan pijak bantal. Tapi since bantal tu lembut maka tak dapatlah dia boost his body up.
  • Beberapa minggu lepas sudah pandai buat aksi manja bila kena marah. Dia akan merangkak dari rubber mat ke lantai then letak kepala dia atas lantai.
  • Bila buat perangai, me or ZwanZwan marah, dia akan diam dengan muka bersalah. Bila kami abih membebel, muka dia automatik ceria balik.
  • Peramah. Suka tegur orang. Tapi sekarang sudah pandai tengok dulu orang mana-mana yang dia nak tegur. Maybe sebab banyak kali dia tegur orang tu buat bodoh jer...
  • Tidur lasak. Then tengah malam dia akan terjaga, meniarap then panjat ZwanZwan or me. Lepas kami sumbat puting, dia turun then sambung tido balik.


4 comments:

makdara TERDIVA said...

seronok melihat perkembangan anak didpn mata..

anak2 i tengah sbuk exam skrg.. :)

Kak Mah said...

nampak dah big boy...si dagu tajam nieh...

kiah kay said...

pewot i pun berlipat2...pas kene potong nk kuarkn my boy yg dh setahun 2 bulan ni, pewot masih gtu gak...nka kata gendot idak la tp, ish...buruk ekekkeke..!!nk pakai losyen pe ntah tataw...

comel eiman...muahhsssss sket!

Ina Hashim said...

isk geramnyer ngan dak eiman nih...gebuzzzzzzzzz

Related Posts with Thumbnails