Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, April 28, 2010

Pasal... Bisanya

Salam,

Jumaat lepas makan nasi kerabu. Beli kat pasar malam Kerinchi. Sedap sangat!!!

Then pepagi tu tengok production susu tak macam biasa. Nak cecah 5 sikit punya susah. 7 lagilah tak nampak.

Ahad tu, makan nasi briyani arab kat seksyen 7 plak. Memang sedap! Ada salad pakai kobis mentah.
Petang tu, production still tidak memberansangkan.

Isnin, baru me sedar... kobis mentah rupanya yang 'berbisa'!!!


Inilah kobis yang berbisa yang bisa buat penghasilan susu badan berkurangan
pic from: http://www.vuatkerala.org

Dugaan betul!
Giler ah! Susah betul nK UPkan balik production. Dah la lepas demam dulu dah turun...

Tak ketinggalan kat opis semalam tak dapat pam pukul 10. Delay sampai pukul 3pm. Sedih betul bila ingat-ingat balik betapa ruginya tak perah... Camner nak stimulate balik, kan?

Ni masalah dapat boss pompuan tanak beranak. Dia bukan nak hargai usaha murni ibu-ibu ni...

Maka kena keep telling myself untuk bersabar, kerap dan panjangkan sesi pam kat rumah serta Doa-doa-doa-doa selalu... Amin~ Amin~ Rabballalamin~

3 comments:

Nieza Ishak said...

spare kudapan kurma kat opisss... utk backup kalo susu tiba2 drop utk 1st session.

Nurul Aznil said...

Salam,

Kurma ye? hm... kurang minat.
Kalau jus kurma bleh ka?

makcikrehan said...

baru tau kubis down kan susu

Related Posts with Thumbnails