Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, April 28, 2010

Pasal... Makanan Masak Segere'

Salam,

Semalam balik dari opis, lepas tukar driver, ZwanZwan bgtau, dia beli burger. Tapi tak pasti samada beli kat Brother yang dia dok beli selalu. (burger Brother ni sedap giler! Dulu berniaga kat deret kedai tepi jalan Kerinchi).

Sampai rumah, me beli ayam separuh. Niatnya nak goreng garing. Knowing that burger soraang sebijik sure tak cukup, me pun beli mamee 2 bungkus.


Lepas ngap burger yang ternyata bukan dari Brother tu, me pun menyibukkan diri kat dapoq peram ayam dan goreng. At the same time masak megi goreng.

Ayam turn out tak garing... tapi, "Very juicy", kata ZwanZwan. Manalah nak garing, me gaul ayam tu dengan kunyit + garam + serbuk cili + black pepper :P

Megi goreng... hasilnya memeranjatkan! 1st time me dapat buat megi goreng kering sebijik ghuper megi goreng mamak tapi kurang minyak dan susah tentu lebih sedap la :P
Hahahahha... Capa lagi nak puji, kalau bukan diri sendiri...

Cuma part kena makan bergilir-gilir spoil the mood.
Nak wat camner, Eiman lebih memerlukan perhatian. Kalau tidak dia sure buat ala-ala Adam Lambart i.e. hit the C# note constantly bila kami tinggal dia lama.

Jenis megi yang berjaya memberjayakan me masak megi goreng kering gaya mamak yang berjaya
pic from: http://famouschris.com/

3 comments:

Noy said...

ni lah makanan noy waktu ni almost every different days..tu yg abis kena lecture by frens :)

Aan Andes said...

Me tatau pulak makan pun bisa. Tapi kalau letak kat breast mmg menjadi la..kering terus susu huhuhu. Masa me sakit tu me letak sampai pagi, esok terus ok

Nurul Aznil said...

@Noy - la ni pun dok makan lagi ka? jangan... awak kena makan makanan berkhasiat... :)

@Aan - entah. me panggil dia bisa sebab makan pukul 7pm, 2am susu kurang sedang time tu patutnya bleh dapat 7-9oz.

Related Posts with Thumbnails