Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, January 20, 2010

Pasal... Stok Dadih

Salam,

Alhamdulillah, stok EBM Eiman makin banyak, walaupun Eiman pun dah mula minum banyak.

Sayangnya me tak bleh la plak nak 'blutut' gegambar dadih-dadih itu ke kempiter ni. Nak email pun tak leh. maklumlah hengpong cikai-cikai jer... (cecikai pun sejuta kali jatuh berbarai tetap OK tau - cayang V8!)

Aritu my Mum mai rumah, dia terkejut buka peti ais me dan kata, "Banyaknya stok dadih ko!". Hehehe... lawak la plak seorang Matron yang dulu bagi ceramah kat orang ramai pasal penyusuan ibu ni terkejut tgk EBM byk macam tu. Apalah Mama! :P ... banyak-banyak pun untuk cucu Mama gak :)

Ni gambar perahan pada minggu ke2, sebelum Sang Kiri merajuk. Double pumping pakai Avent 1, Pureen motobot 1. dedua 4oz. Seronok giler!

Alhamdulillah... La ni kanan 4-5oz, kiri dapat 1oz kira bersyukur sgt. Then perah pakai Avent kiri-kanan dalam 5-10 minit (sambil tgk TV. if citer besh, lamalah perahnyer :P) dapatlah dalam 6-8oz total... OK la tu kan?

Sekali Eiman minum, 3oz... ada extra 4-5oz lagi ye dok? kengkadang dengan Babahnyer, dia minta tambah lagi 2oz... ni sure kes dengar cakap Babah suruh dia minum banyak, cepat besar, bleh ronda naik motor sesama ngorat Amoi.... opsssss~

Sesi perahan tak byk dalam sehari... adalah 6 kali jer... 1pagi... 3pagi... 8 pagi... 12tgh hari... 4ptg... 8 malam... tu waktu estimet jer la... +- 1-2 jam... hahahhaha!

nnt Eiman besaq, Eiman baca blog Ibu nie tau, so that you know what are the sacrifices Babah and Ibu had done for you.

2 comments:

Noy said...

tatty pakai avent manual or theorhet 1?noy kdg2 tak larat lah nak pump manual tu..

Nurul Aznil said...

Mine WAS IQ uno.

tapi ada org pinjam. masa pulang me pun tak check. bila nak pakai sendiri tgk IQ tu dah tak bleh pakai. macam power tak cukup.

so manual jer la...

Related Posts with Thumbnails