Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, January 8, 2010

Pasal... Orang Dalam Hari Jaga Orang Sihat

Salam,

Rasanya ramai tau me ambik confinement lady kan? me ambik dia 28hb lepas. bersamaan me dah setengah bulan bersalin.

Masa dia sampai, tgh hari tu berurut, infra red ngan bertungku semua. tapi malam tu me rasa macam nak pitam dan end up demam mengigil-gigil. demam susu...

3 malam berturut-turut. then sihat... lega alhamdulillah...

Hari ke-4 me masak la mee goreng chap-chap utk ZwanZwan sbb rasa bersalah betul keperluan dia me abaikan. lepas kami makan, tgk byk la plak belen. ahkak CL tu kluar bilik dan duduk kat meja makan. then dia cakap dia nak makan mee tu... me pun OK jer la... ZwanZwan pandang me. muka dia macam nak gelak, tapi dia tahan...

Ahkak tu kata, mee me sedap, tapi pedas... memang la, selambak lada hitam ngan halia me letak. lauk orang pantang maaa! tup-tup habis licin mee tu ahkak tu makan.

dalam bilik, time nak tido, me ngan ZwanZwan bantai gelak. bukan apa, ahkak tu kata, dia tak makan malam. dia macam lega jer bila me kata me tak makam malam dlm pantang ni. mmg la, me demam kan aritu masa dia mai...? sekali tgk, dalam tak makan malam tu, licin mee. byk tau mee tu. mmg me masak utk makan 4 orang... dia makan 2 org punya bahagian... gelak lagi!

esoknya, dia goreng ikan. goreng jer... then panaskan sup ikan haruan. dia kata, "Nurul makan la nasi ngan ikan goreng ni..." me senyum jer then me masak kuat sweet & sour... sayur bak choy. kot ZwanZwan balik solat Jumaat dia nak makan kan...? tup-tup, ikan sweet sour tinggal kepala jer. sayur 4-5 batang. adeh~ sapa punya kerja? ahkak tu punya kerja...

mmg kami kena sediakan makan dia. tapi dia masak, bukan me masak dia makan! kalau dia masak ikan goreng jer, makan jer la ikan goreng tu. adil bukan? bukannya makan lauk yang me masak utk suami me. adeh~ kisahnya...

lagi telur goreng. me ngan ZwanZwan makan sama pun 2 biji jer. dia sorang 3 biji. tak kisah la... sbb masa tu itu jer lauk dia. tapi heran, dgn telur mcm-mcm dia bleh buat what? sambal tumis, masak kicap, sweet sour, rendang asam... isk banyak lah! tapi kalau dah.... MALAS tu, malas jugak la... kih kih kih...

selain tu, me ok dgn khidmat dia... :P

would i rekomen her servis to other? NOPE! maybe me cerewet kot, so all in all her service not really up to my stended :P
better ambik CL yang mai pagi, balik petang. lagi jimat duit. yg nie, malam dia kat rumah pun bukan dia mai bagi susu bila Eiman nangis tgh malam... hehhehehe...

lesson learn well disini :D

now, sendiri dirumah ngan Eiman bila ZwanZwan pi kerja... sunyi jugak... nak ajak Ili dia kena jaga my Mum yang sakit tangan... alahai~

6 comments:

::alifdalmim:: said...

14hb depan..NS cuti..rasa mcm nk turun s.alam jer..tp depend on allowance gak..kalo da masuk ON!

LiAnA said...

perghhh ke noi yg baik sgt.. sporting sampai dia buat cam umah sendiri.. walhal kita upah supaya jaga kita.. adoii memcm perangai manusia ni..

Nurul Aznil said...

Adam - mai la!

Liana - maybe la. me takut nak arah-arah ahkak tu. end up sendiri rugi dan sakit hati :p

mar!ahaf!z said...

ish.. kalu gitu la, baik xyah amik dia babe.
amik servis urut je.. .

adha said...

weih kalau cam tu baik ler ko ambik jek tukang urut ari2.. dr cenggitu.. ish. da la ko byr dia.. makan tanggung lagik.. bukan nk bekira..tp agak2 la wei.. kalau mkn ikan tgal kepala jek.. tak pandang2 org lain ker??

Nurul Aznil said...

@maria & adha - bab masak jer dia fail kaw-kaw, urut, lulur, tungku semua for me yg tak pernah buat dulu, besh!

Related Posts with Thumbnails