Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Thursday, January 7, 2010

Pasal... Aku Kah Yang Keliru?

Salam,

4 hari dok sepital. Me pam susu, masuk botol dan letak kat 'katil' Eiman.
Then pesan kat misi, me nak bf Eiman. 2-3 orang jer misi yang prihatin pi bilik me bgtau kata baby dah bangun.
Masa tu Eiman tak reti hisap my nipple. Tapi tahan jer.


Then melarat me pam susu dan bagi botol jer kat Eiman.

Akibatnya? Dia tak reti nak direct bf ngan me.
1 pagi ni, lepas subuh, me paksa dia direct... meraung-raung dia. dekat 15 minit kami bergadoh.
End up Eiman jeling dan paling muka away from me.
Me called my Mum minta nasihat. Tapi kena kondem la plak...

Me SMSed Neena...
Thank god to her, me punya semangat naik balik.
Rupanya Neena tak direct pun. Dia main perah jer then botol... and still manage to fully bf!
Hah! baru ku tahu...


Tapi la ni, kengkadang Eiman nak gak berdakap-dakap ngan me cium bau masham me. Cuma byk kali bila let down dia cabut... geram tau! tak kisah la... janji dia dapat cukup susu, even tak direct from me... kan Eiman kan kan?



6 comments:

Nieza Ishak said...

sayanggg kalo eiman tak directfeed. masih belum terlambat aznie.

you kan ada problem inverted nipple ??? nieza ingat lagik.

sooo selalunya sblm bagi eiman suck your nipple, cuba pam dulu barang 5-6minit untuk bawak keluar nipple pastu tarik2 guna tangan dan baru bagi dia isap. Kena make sure puting panjang sikit.

try buat banyak kali aznie .. insyallah it's work. eiman kecik lagik tue .. boleh ajar lagik.

kat blog nieza ada pasal inverted yang nieza alami sejak suffiya, bila time zulaikha dah ok ... nieza paksa zulaikha isappp ...

tryyy aznie ... tak rugi kalo kita beruasaha keras ... directfeed lagik senang + tak perlu basuh botol banyak banyak .. hihihi

mar!ahaf!z said...

kalau paksa baby marah eh tatty?
hmm xpelah kalau tak direct pun.. leh "maintain" hehehe...
ni yg sorang ni dok bergayut je, taktahu ler...

Aan Andes said...

My fren pun mcm tu tatty, dia tanak direct, so my fren bagi bottle perah la. Dia ada pegi kelas sarakids tu, according to them baby nipple confused sebab 1st time dia dah dpt puting botol. And kalau puting mak ni, susu mcm slow sket kan, so dia tak sabar hehehe.

Kalau u nak direct bf jugak, u have to train but will take weeks or months! Mmg dia akan buat muka and melalak. Tak tahan. My fren now perah je la..sebab dia pun boring baby tu asyik melalak, tak larat train, but hers is about 5months already. Kalau u patient, u try la hehe

Nurul Aznil said...

mmg nak direct, tapi since Eiman dah biasa botol dimana flow susu laju dan tak perlu kerja kuat untuk hisap... bila kena direct dia tak suka.

maklumlah baby boy, kuat minum dan a bit gelojoh.

on the plus side, pakai botol bleh moniter berapa oz Eiman minum... :P

kui kui kui...

mar!ahaf!z said...

eiman minum byk mana skali feeding?

Nurul Aznil said...

@maria - Eiman sekali minum 2.5oz jer... kalau lapaq sgt dia hantam 4oz...

tapi now me sumbat my boobies dulu, dia hisap 5 minit then baru offer susu perah... boleh la... kan? :P

Related Posts with Thumbnails