Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, January 5, 2010

Pasal... 2009

Salam,

Apa berlaku di tahun 2009?

Me berhenti kerja sbb dah berbulu tinger, mata dan hati dgn so called boss. Depan kita cakap lain, belakang kita berlobang kena tikam mcm sundal bolong dah!

Me ngandung. Kali ni ngandung susah skit sbb tulang pelvis kena tolak kaw-kaw, tido nak berkalih tempat atau nak bangun, tulang bunyi macam Ali Baba Bujang Lapok tu! Luckily tader edema yang melampau.
Morning sickness sampai lembek dan muntah darah tu, biasa... Then kena operate sbb uri dari dulu tak bawah sgt dan tak naik atas.
Terkantoi beberapa kali my son, Eiman Ariq minum susu formula sbb me tak bleh gerak lepas operation dan sementara nak build up stok susu.
Then betapa me demam 3 hari bengkak susu which end up me hampir meroyan dan penghasilan susu merudum. Now belah kiri hasilnya skit jer, tapi OK la dari tader langsung...
Ngandung kali ni lebih syok dari sebelum ni sbb ZwanZwan lebih prihatin. Selalu sapukan minyak kat pewot, urut kaki, belikan makanan yang me nak... gambao ngandung npun byk! Allah bagi peluang kedua ma! Alhamdulillah~

Dapat anak. Ada kata ganti Ewan tapi Eiman will never ganti Ewan. 1st sbb Eiman so far Allah bagi kesihatan elok, alhamdulillah. Selain jerawat sakan kat muka, lain OK jer... alhamdulillah lagi. Walaupun anak teruna ku ini suka jeling dan paling muka arah lain bila merajuk, dan marah (sebijik peranai me, demmm!) serta tak reti hisap my susu directly tanpa buat ibunya menyeringai sakit, dia tOtap ku sayang... cuma kengkadang otak jahat me dok kompare ngan Ewan. Dunno Y... Maybe sbb muka Ewan redup (muka ZwanZwan) ... muka Eiman nampak garang (again mcm muka me!). My Tok kata muka Eiman tang mulut ngan dagu dia macam pompuan. MIL pun kata camtu. Demmm me nak macam HeChul. Mmg HeChul kalau mekap sebijik mcm pompuan tapi me tanak part tu yg Eiman ambik! Adeh~

lagi...? tu jer kot yang major...
Moga tahun ni nasib berubah lebih murah rezeki... amin...

3 comments:

Nurul said...

nil..
am so happy for you:) wishing you lotsa love, prosperity, good health, more rezeki and barakah into ur life..
hugzhugz!

Aan Andes said...

Haaa bunyi tulang and muntah darah. Dasyat nyaa..semua tu pengorbanan ibu. Eiman Ariq kena baca ni nanti.

All the best Tatty. Happy new year! Wishing u a great years ahead :)

Nurul Aznil said...

Nurul - TQ dear!

Aan - makasih Aan... and good luck on your journey to motherhood

Related Posts with Thumbnails