Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, November 20, 2009

Pasal... Fitness 'Sebenar'

Salam,

Adalah tahun lepas, me ngan ZwanZwan gatal nak fitkan badan. maka kami pun join club gym ni... Salesperson dia amoi cina. Cakap tak berapa pandai... Nama glamer... Kylie Minogue... so dia panggil supervisor dia... Jason Goes To Hell...

Citer-citer, dia buat ofer yang kununnya menarik. Sorang bayar joining fees, sorang lagi free! kami yang bodoh ni pun setuju...

bla bla bla... gigihlah kekami pi gym... then me tukar kerja... dah malas nak pi sbb dari Shah Alam ke Jaya 33 sangat jauh.

me buat surat suruh depa tangguh sbb ngandung. tapi it took them 2 months untuk aktifkan penangguhan... emails, sms-es, calls berlambak dan laju depa buat. tapi bila me minta depa mana surat kata bleh tangguh... semua diam. 3 budak yang called me kena bamput percuma! 2 budak yang hantar email me kena font merah besar-besar... still NOTHING!

me called this Jason Goes To Hell, tanya bleh transfer akaun me kat orang lain tak? dia kata tak boleh. me argue, kata dulu korang kata bleh? apsal tak bleh? dia kona kata nnt dia check. esok dia call balik. esoknya nothing. me called dia... tak jawap. lusa tu baru dia called dan kata tak bleh jugak.

me tak puas hati try tanya kawan yang sama gym... dia kata mmg boleh tapi my pakej sgt mahal! RM198 per month sedang dia punya RM150 jer! WTF!!! so much for 1 join, 1 more join for free!!! memang Jason Goes To Hell pun!!!

bla bla bla... me ngandung lagi... then last 3 months depa dok mula kacau me... again me minta surat kata bila tarikh tamat penangguhan, depa senyap!

sampailah isnin lepas, ada mamat ni dengan suara malas tepon dan kata depa nak issue surat lawyer... i just said, "SURE, GO AHEAD!"

Yesterday got the letter, then me tanya ZwanZwan apa nak buat sedangkan kalau bawa pi court depa bleh kena sbb depa putar belik, tapi kami jer tader duit nak upah lawyer... So ZwanZwan kata, kita pi sana, demand tutup akaun. (He should know, sbb dia pun kena macam ni...)

So pagi tadi, dengan gaya berjalan ala-ala penguin, me ngan ZwanZwan pergilah ke gym tu... Kesian mamat Yeong yang baru kerja 2 bulan kena marah ngan me. tercengang kapel warga mas kat meja opposite dengar me dok boom cukup-cukup mamat tu. (me pun terkejut sbb mampu spekong omputeh selaju dan selancar tu. lama dah tak spekong ni - terRIAK la plak :P)

ZwanZwan tak cakap apa... dia malas nak argue... so dah puas me 'sembur', ZwanZwan dan Yeong pun pergi ambil dokumen dan buat bayaran termination account. Walau tak sebanyak yang depa suruh me bayar kat dalam surat lawyer, tapi DUIT tu...

Yeong tu tak putus-putus minta maaf kat ZwanZwan. Dia kata dia pun tatau nak kata apa sbb 2 bulan kerja byk kali org tembak dia. kalau main pintball, sure badan dia dah soaking wet! muahahaha...

So moralnya disini...

1. jangan join gym fitness 'sebenar' yang kaki putar alam ni. kalau korang nak trace apa-apa susah sbb depa punya staf turn-over tinggi. so 'saksi' korang tak akan ada.
2. baik bersenam kat taman, FREE!
3. dont' mess with a pregnant lady :D

Huh!

4 comments:

iena hamdi said...

macam macam kan yang...

-iLLa- said...

oh true fitness neh..
ekeke..

illa dulu kak join fitness 1st..2y bturut2 peknen..last2 terminate akaun..sbb jrg pg dh..syggg..
fitness 1st neh best..lgik 1 kn suker pg sbb nk bsembang jekk..kakakkaa

Nurul Aznil said...

@iena - tu la... mcm-mcm...

@Illa - mmg ralat paralaks la... dah join baru kawan cakap ada yg lebih elok dari gym tu... demmm... salah kami tak survey dulu

Aan Andes said...

Eiii teruknya derang ni. Lepas ni kita fit ligan anak je la hehe

Related Posts with Thumbnails