Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Saturday, November 21, 2009

Pasal... ZwanZwan Meroyan?

Salam,

It's Saturday. Sepatutnya pergi melawat Mama PandaKutubs (Rudiah) kat Ampang tapi dia pindah la plak dok rumah makcik dia. So kensel la plan Neenas & Me nak kesana. Hadiah pun simpan la dulu...

Maka lepas sibuk-sibuk di dapur FB... me pun lelapkan mata kat sofa... nyamannya udara sbb luar hujan gerimis. Pasang kipas dekat tingkap, disedut udara sejuk masuk rumah... syok, syok!

Dalam separuh sedar, me dengar bunyi ketung-ketang tapi slow jer... me buka mata... nampak ZwanZwan dok sapu lantai... mimpi kot... Pejam mata lagi...

Then dengar bunyi kerusi ngan meja kecik kena angkat... buka mata lagi... nampak ZwanZwan dok pegang mop... me cuba buka mata sepet me lagi luas tapi tertutup plak...

Sedar-sedar, dah nak masuk maghrib. Bangun... pijak lantai.... EH! licinnya... "Babah mop lantai ke?" ZwanZwan sengeh dan kata.. "Saya mop lantai, sapu sampah, basuh pinggan mangkuk, lap lemari, cermin..."

Wow... rajinya hubbyku ini... dia nak apa ye? hahahaha... Maybe ZwanZwan geram me dah lama tak mop lantai (mana da, tak sampai 4 hari lepas me mop) atau ZwanZwan kesian tgk me menggagahkan diri mop lantai dengan boyot-boyot ni...?

Apa-apa pun Alhamdulillah la... sekali-sekali ZwanZwan meroyan, rumah bersinar-sinar bersih :D

2 comments:

Azimah@Melati said...

bila la inche somi nak meroyan cam gini....ehehehehehe

Aan Andes said...

Haha me likeeeee. Rumah me pun bersepah ni, me tak mop langsung. Tapi pakai penyapu static tu..jadi laaa

Related Posts with Thumbnails