Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Thursday, October 15, 2009

Pasal... Get Ready

Salam,

Tak sangka dah 29 minggu dah. Tapi Abang Chik nie dok buat suspen keras-keras pewot then me sesak nafas. Sgt tak best!

Pergi Dr Kamal dia bagi ubat asma utk tahan jgn bagi contraction kerap sgt.

Amender la anak-anak ku ini suka sgt kluar awal. Tak seronok ke dok dlm water bed, makan-minum-berak-kencing orang buatkan untuk dia? Adeh...

Kami suami isteri dok selalu cakap kat Abang Chik, "Awak kluar awal, kena masuk kotak tau. Tak bleh jalan-jalan, Ibu ngan Babah tak bleh hang around awak jer all the time, tak bleh makan kek, eskrem, coklat..."... his respond? 1 strong kick! tatau la dia marah atau dia setuju. We'll never know...

So now, rehat kejap. Tadi dok belek list Maria, apa nak sedia, apa nak isi dalam beg pi sepital.

Kena siapkan cepat. Takut betul Abang Chik kluar awal. ni rasa pewot mcm dah turun... alahai.

Mama cakap pagi tadi, baby 7 bulan orang susah nak jaga. Mmg la... Abang Chik ni baru 1.2kilo jer. Macam beras gula sekampit daaa~Lagi malas nak jaga... hahahah...

Sepital tak pilih lagi. Ikut hati nak Damansara Damai, mahal skit la, tapi mcm best jer... Ikut poket kata Gomen jer la... adeh~ Gomen yang dalam lingkungan adalah PPUM ngan Klang tapi... tapi... Hubby tak bleh masuk sekali...

Tatau la. Get ready slow-slow la. InsyaAllah ada masa lagi nie :P
Sementara itu... jom minum dulu... (mana nak cari kelapa muda? nak buat coconut shake!)
Dah jumpa 2 baju butang depan ngan 2 kain batik. Seluar kecik, kain lampin 1, topi 1... (eh tu jer? punya lama cari tadi? hahahha)

3 comments:

Aan Andes said...

Me pun dah start kena prepare bag ni. Doc cakap yg keras2 tu braxton hicks, tapi kalau kerap sgt could be real contraction. Hopefully all of us beranak time yg sesuai..takde la awal sangat kan *aminnnn*

Me pun still pening pilih hospital, maklum la..kena tambah sendiri jugak kos dia kan. But kalau c-sec or problem mmg me pegi gomen la

mar!ahaf!z said...

anak kita lom kuar lagik ni.. *sighs*

bosan sbb org asik tanya..
pastu ckp "eh tak bersalin2 lagik?"
lagila rasa nak memerap dlm rumah, malas nak terjumpa org..hehe

kalau ada fulus, gi la private tatty. maria nak je, tp byk nak pk jgk, nak masukkan nwfl playskool lagik. ada la brg2 rumah nak beli.. hmm..

aish, katner simpan brg ewan? ada masa nak gi selongkar lg ni..

Me and life's mystery~ said...

wah tak sabar-sabar dia nak jumpa ibu dan babah dia secara live eh?

saya doakan selamat semuanya~ (termasuklah kemajuan akak dalam menyediakan barang nak bawa pegi hospital ;) )

Related Posts with Thumbnails