Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, October 23, 2009

Pasal... Dah Nak Kluar Ke?

Salam,

Rupany-rupanya, sakit bahu ngan lengan ni, sebab badan dah mula produce susu... no wonder la! Ingatkan demam susu teruk, lenguh nak luar susu pun teruk gak!

Smlm minta ZwanZwan bawa me pi jumpa Mak Cik Ju. Dia urut... OK skit la. Then dia kata something yang buat me panik... "MakCik rasa tak tengah bulan 11, awal bulan 11 budak ni kluar"... "Bukan apa, kengkadang, budak tu dah lekat, darah kotor tu turun lagi. Saja turun, tapi dia dah lekat. Jadik yang ko kira tu, tak betul. macam anak Mak Cik yang nombor 1 dulu tu..." panjang lebar dia citer...

Then it ticked me... Mama pun ada kata, baby by 34 weeks dah 'masak' dah... 38 weeks masak ranum... 40 weeks terlalu masak, matang sgt.

AH SUDAH! kira-kira apa yang Mama kata, ngan Mak Cik Ju kata tu ngam-ngam 34 weeks lah! lagi... lagi.. DEMMM! lagi 3 minggu! BIAR BETUL!!!?

Kalau Abang Chik dah lekat awal, itu bermakna... Ahaaaaaa! ni baby made in Pulau Kapas... muahahhahha!


"Your premature baby: premature babyEvery parent-to-be naturally hopes their baby will be born healthy and full-term. Unfortunately, even in these days of hi-tech medicine, about seven per cent of babies are still born prematurely. The good news is that nine out of 10 premature babies go on to lead perfectly normal, healthy lives." - http://www.babycenter.com.my/baby/prembaby/



Please Allah, can Abang Chik be in that 9 out of 10 group? Ewan was in the 1 out of 10. So I think we're already did our part... kan? korban untuk kesejahteraan 9 baby pramatang lain... almost 3 years ago...
kami nak jugak rasa macam ibu bapa lain besarkan anak, tengok anak merangkak, bertahtih... ZwanZwan nak sgt bawa anak dia pi Taman Negara... Taman Buaya...
Me nak sangat kejar anak lari kat padang... try test kot ikut jejak sprinter Ibu ngan Babah dia... please Allah...


amin... amin amin amin...

4 comments:

mrsjaddo said...

Insyaallah,saya doakan sis aznie.

Saya dh follow blog ni lama dh.Dari blog lama lagi...dan mengikuti cerita2 sis..

Amin...saya doakan sis...

MAKCIK REHAN said...

sedih i baca nota kaki tulisan kecik2 tu.. gigih tau i copy paste kat word sbb nk baca. hihihi...

Semoga doa dan harapan aznie diperkenankan. Jangan putus2 berdoa dan berharap padaNya.

Saya tolong Aminkan jugak utk Aznie :)

mar!ahaf!z said...

saya doakan utk awak n azwan ye..

Nurul Aznil said...

@mrsjaddo - terimakasih...

@MR - jeles tau baca blog you, nieza... korang dah masuk 2 sedang dulu sama-sama buyung...
tapi takpa... kita kena pandang dan jalan depan, bukan asyik toleh belakang jer :)

@Maria - makasih...

Related Posts with Thumbnails