Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, July 21, 2009

Pasal... Tapi siapalah saya nak komplen...

Salam,

Ahad lepas adalah TERtengok citer pasal artis ni membesarkan anak dia. Masa tu part dia nak mandikan anak dia skit sbb anak dia muntah. Dia pegang anak dia, laki dia bukakan pampers. tup-tup anak dia kencing... tu tak pa la... tapi bagi ZwanZwan dan me yang baru ngandung anak ke-4 tapi pernah sekali jer jadi MAK, rasa pelik. awat tak buka baju budak tu sesiap kat katil. ada ka main berdiri camtu jer? Kot TERjatuh? Nauzubillah! Tapi siapalah saya nak komplen...

Then dah bagi mandi, laki dia bawa anak tu pi katil. "AIK! tak siap letak towel, baju, pampers dulu ka?", ZwanZwan kata. Depa just letak baby tu atas katil, then baru letak towel, cari baju, pampers semua. Then lawak, baby tak siap, mak dok mengelupur cari jam dia... tau la jam tu harga juta-juta tapi anak hang tadak harga ka? Budak tu dok merengek tu, bilik sejuk dalam ekon. Tapi siapalah saya nak komplen...

Lepas tu adalah benda lawak lagi depa buat yang pada mata kami suami isteri takan buat kat anak kami... Tapi siapalah saya nak komplen...

Seterusnya depa dah settle kerja, depa nak pi makan. romantik candle dinner gitu, tapi sempat makan sup jer kot, sbb anak depa nak kena salin pampers. rasanya depa minta para assitant depa salinkan tapi tak dpt, so depa marah. trus naik bilik. siap halau para assistant tu. Lepas tu bleh buat statement lawak lagi...

berdekah-dekah kami suami isteri gelak. baru tau ke kalau ada baby kecik susah skit nak buat xtvt berdua? carik la babysitter yang bagus, kata kaya!

tapi seriusly, I have to thanks my MIL dan FIL sbb jaga Ewan dengan baik. macam ada sekali tu ada opis dinner, depa dgn senang hati jaga Ewan, tak merungut pun. Demmmm me dah lama tak balik rumah depa... BADDDDD MENANTU!


P/S: Mana bleh dpt buah kemang/binjal kat area selangor ngan KL ni? ngidam lah! :P

buah kemang/binjai

10 comments:

mynameisiha said...

minggu lepas saya ada jumpe buah ni kat pasar, x tau lah kalo minggu nak datang nanti ada lagi..nanti saya inform still ada ke x lagi..

Aan Andes said...

Eeeiii tatty ni byk buah pelik2 la. Me tak pernah dengar pun buah ni hehehehe.

Anyway rancangan apa tu? And which artistttt :P

Nurul Aznil said...

@mynameisiha - kat pasar mana tu?
nyum nyum... dah terbau dah buah binjai ni.... sedapnya cicah garam!

@aan - mana ada pelik? betoi la ni... sedap Aan... sedap giler! ada yg jeruk, ada yang fresh!
besh besh!

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

hipokrit la kak..
nak anak tp tak nak keje lebih sket.. adeh!

mar!ahaf!z said...

tatty mmg suke buah2an cenggini.. kan aan..

rancangan tu mcm tau je, tp me tak tgk kot.. tgk skali je.. ada sambungan eh? hehe..
tatty, derang kekok ke hape?
slalu duk depan camera takkan kekok kot.. lainla saya ni.. slalu ok je tukar pampers, bila nak shot, mau saya pakai terbalik pampers anak saya...huahuahua..

kabussenja said...

tak penah tgk buah ni... firstime la

Nurul Aznil said...

@Hazlina - mungkin la. dah artis popular, ada orang dok tolong sokma buat kerja, bila hal anak pun jadi tak independent sgt.... KOT

@maria - ada sambungan... tiap minggu ada citer baru.
kalau saya masuk tv pun kekok, tapi depa artis ma... pelakon wanita terbaik 2-3 kali lagi.. hehehhe

@kabussenja - saya pun kenal buah ni bila dok melaka. bau dia menusuk! kuat mcm durian jugak.

kiah kay said...

i agree with u loh...hipokrit kot nyer malu nk tunjuk dpn rakyat jelata...aku anak dua pun takde penah buat keje gitu...

kalu terlepas anak, sape susah?

p/s: saje dia bising pasal jam...mahal lah tuh kotnyer...

Nurul Aznil said...

@kiah kay - me gelak besar baca your reply!
tu la jam mahal juta-juta lemon tu. kita tak ada, so tak buat camtu la...
hehhehehe

mynameisiha said...

kat pasar pagi taman sri andalas, ada 1 kedai sayur die ada jual.. tapi kirenye first time gak ah jumpe buah tuh..

Related Posts with Thumbnails