Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, July 7, 2009

Pasal... Berbunyi Sendiri



Salam,

Bangun pagi. Kemas hall then lari ke dapur. Niatnya nak buat Milo, tapi tgk ZwanZwan comotkan kitchen counter lagi, me pun lap la...

Tetiba dengar bunyi lagu... dengar elok-elok bunyi tu bukan dari rumah jiran. bunyi tu dari hall. lari pi kat kotak kayu tempat kami simpan semua mainan Ewan. Me buka. Me main tarik kluar jer play gym Ewan, then ternampak stacking toy Ewan menyala-nyala dan berbunyi... terkejut! terduduk me! there and then me trus menangis. teresak-esak.

terlintas kat kepala, patutnya setahun lepas me nangis macam ni masa Ewan pergi. Sejam lebih me nangis.

Tepon ZwanZwan. Dia panik me nangis. Bila me citer dia kata tader apa tu. Mesti ada mainan lain terkena. Lagipun me baru masukan play gym tu dalam kotak tu. Me rasa lega skit.. then trus tido sampai tgh hari...

TAPIKAN... kenapa masa me masukkan play gym tu dalam kotak, tak berbunyi pun stacking toy tu? Naper dia bunyi kendian? Jeng jeng jeng...

8 comments:

Aan Andes said...

Me teringat chucky ok. Jgn takotkan semua org tattyyyyy. Anyway mesti ada button apa2 tertekan tu hehe

Blacksoulzlady said...

i cant help myself from commenting on ur blog. walaupn dah setahun arwah pegi tapi smpi hari KN terasa sedihnya lagi. rasanya masa arwah pegi..KN la org yg paling teruk nangis. takpe nurul..cry all u want...lepaskan. yg pergi tetap pergi. insyallah ur baby baru nanti will give u and azwan double happiness. take cr sis

mar!ahaf!z said...

satu yg misteri.. hehehe

mas said...

slm me...betul kata aan andes tu...
xde pape le...
cumanya me terigt2 kn...
xpe2 k....

Mr.December said...

alah Ewan nk teman kn ibu die kemas umah tu... ~~

Nisa Shari said...

ai rase kan.. lmbat cket respon menan tu kan..ye la..nak2 da lama tak main...mesti button dia loose ke..ke...ke... kan? baik setujuuuu :P

Nurul Aznil said...

@Aan - tp responnya lambat. chucky la plak? hehehhehe

@Kak Nora - kak Nora nangis, Akmal macam pelik jer naper Ewan tido tak bangun. Sarah pun heran. Kak Zila pun nangis... saya jer tak nangis. Respon lambat. hehehehehe

@Maria - misteri mainan Ewan. hihihii... sesuai tak utk tajuk citer antu? :P

@Mas - mungkin la. sejak mula memboyot ni, me sememeh... banyak!

@Psychologist Jambu - teman gitu tanak la, menakutkan. kalau cukup term ngandung ni, dah terberanak apa... :P

@Nisa - maybe la. tak pun ada mainan slowly jatuh terkena stacking toy tu... KOT

w i z u r a i said...

anak dtg lihat ibunya... apa khabar.. dan bkn scary movie kehapa or whtsoever. ok.

sob sob,... sedih.

Related Posts with Thumbnails