Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, April 20, 2009

Pasal... Weekend Yang Memenatkan

Salam,

Jumaat malam, pergi Restoran Saba' di Cyberjaya. Restoran tu opposite bas stand gitu. Makan mix appertiser, musa'qah... minum air lemon dan barbiecan.

Review?

pic from: http://www.vkeong.com
  • Tempat over crowd!
  • 6-8 orang satu meja yang kalau kat mamak utk 4 orang jer.
  • ada meja pasangan nigeria dengan baju tak cukup kain, tak makan, tak minum, hisap shisya jer, dok berdua di satu meja.
  • Servis agak lambat dengan waiter pun tak tau apa benda yang depa bawa. Siap kena tanya kawan dia, "weh ni apa ye?"
  • I'm a big fan of fattosh but sadly, the fattosh ka situ, tader sumak, tader pita bread dan dia pakai iceberg lettuce insted of roman lettuce.
  • tabouleh dia mmg TAK-BOLEH langsung. daun parsley tak dicincang halus, lemon tak rasa, tak nampak langsung daun mint...
  • ZwanZwan kata, "senang orang melayu kena tipu, nasi briyani, campak kambing, ayam satu, kuah dal tadak, RM15!" Yup! quite mahal sebenarnya...
  • air lemon dia BESH! RM3 yang berbaloi!!!
  • barbiecan tu, minuman sebijik macam spritzer pop tapi dalam botol kaca. OK la...
Overall rate: (i'm being generous ni!)


Sabtu pagi, bangun bersiap dan terus ke Ikea.
akhirnya, kasette tu dah ada stok. beli utk DVD 2 pek, utk CD 2 pek.
beli bakul rotan 4. cermin panjang 1. rak kasut 1. 6 bendalah utk sapot rak tu...
swipe-swipe-swipe!

balik rumah, longgok barang then pasang kasette tu...
tgk-tgk dah time utk pi rumah boss ZwanZwan plak. befday anak-anak dia.
then balik semula. bermulalah xtvt kemas cd dan pasang cermin dan rak kasut.
Hasilnya? mata kiriku bercalar dari tgh batang hidung sampai separuh kelopak mata kiri. sakit! luka berdarah lagi. tension betul!!!

Ahad, mengelupur kemas rumah, susun barang, sapu dan mop lantai, then masak bihun sup, sbb Mama, Ayah Ahmad, Ili dan Farhan nak drop by. Lepas depa makan, layan tv skit. then bawa turun rak kasut yang Mama belikan dulu, naik Storm, utk dibawa ke Melaka.
Hasilnya? hall rumah kami nampak lebih luar dan lebih kemas...

Then petang skit, minta ZwanZwan beli KFC sbb Neena nak mai. lepak, borak, mengumpat semua ada... lepas maghrib pergi stesan bas putra sbb Neena nak ambik hubby dia, Jep.
Makan kat Rasta then balik...

Now, kat opis, penat giler, ngantuk, tgh posa, dgn Fauzie tader... I'm not in a good mood :P

1 comment:

maria said...

pi ikea tak ajak! :P

hmm ingatkan sedap je benda korang makan tu.. berselera je memasing..
marianye cam ok, cuma tiba2 rs kenyang, kalau tak sure leh abiskan..

Related Posts with Thumbnails