Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, April 1, 2009

Pasal... Ingin Merubah Aura

Salam,

Mula-mula kena beli 1 lagi Billy Bookcase. Letak sebelah yang sedia ada.
Lemari lama letak DVD dan hiasan menyemak mata. Lemari baru letak buku.

Beli kotak-kotak utk letak DVD dalam 8-10. Masukkan all DVDs dalam kotak dan susun elok-elok. Kalau rajin in alphabetically order lagi bagus!

Alih bebuku ke lemari baru. Buku Ewan/Baby-Chan, buku ZwanZwan, my study books, koleksi of Ujang... Kalau ada space, tu nenovel yang me dapat dari CfBT tu, letak sekali. Berduyun dalam kotak, tak terusik, tak terbaca, jadi sarang lipas jer. Offer kat orang, nan ado yang berkenan...

Segala hiasan menyemak mata, my pingat, koleksi kereta ZwanZwan kena lap buang habuknya obviously, then susun elok-elok. Salah susun bleh makan space ni. Ni termasuk my koleksi of McDs teddy bear yg kecil berpasang-pasang tu. Tu semua kena masuk kotak! Kalau tidak kumpul habuk jer...

Seterusnya, kotak besar yang berisi segala sampah-sarap me buat kotak, potpuri, bekas teloq... ala dulukan me ambik upah buat hadiah berkat org kawin... now tak rajin dah! tu semua kena pile up kat rak atas meja komputer. Nampak kemas la skit.

Then, lemari kontot bleh disedekahkan pada yang sudi. Byk jasa lemari tu. Lemari CfBT sejak zaman-zaman 80an dulu. Me ambil bawa balik. biasalah, sayakan welfare, org tanak jer barang, hantaq ke saya.

Ruang yg telah dikosongkan oleh lemari kontot akan diisi oleh lemari mainan Ewan/Baby-chan ATAU dibiar kosong sementara nak beli sofa ketot yang diidam-idam ZwanZwan. Kena beli 2, takut ZwanZwan berebut dgn Baby-chan. Tapi kalau ada 2 baby-chan, how ya? Hm...

Ubah perabot sbb me nak ubah aura rumah tu, kasi lebih lapang, lebih kemas, mudah utk Baby-chan merangkak, main beskal dan berlari-lari nnt.

On the other side, my SIL, Kak Nura tgh tunggu masa nak bersalin. Anak ke-3 ni... dgn pantas gitu! :D

3 comments:

shi3la said...

uwaaa..haku pon nak beli lemari letak buku2 yg berlambak tuh..tapi ntah biler..huhu

Nurul Aznil said...

Saya pun aim nak beli dekat setahun. now baru ada budget...
marilah kita membeli lemari :P

cT a.k.a. fiRuz a.k.a. YoNg a.k.a. uMi said...

wah..rajinnye aznie....i pun nk kmas2 umah gak ni tp kena pospond dulu sbb dis week nk balik kg tgk anak..hehehe

Related Posts with Thumbnails