Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, March 30, 2009

Pasal... Kepochi Kelebet Barang Orang

Salam...

Jumaat lepas, me buat 9 bekas eskrem kek, baki kek ngan eskrem befday ZwanZwan lepas. Me bawa pi opis nak bagi kat mereka yang selalu tolong jawab email Student Care dgn
efisyennya. 'yg tak efisyen bleh serambus!!! korang tak buat kerja korang, aku plak yg kena bamput! to'ek la!

Tup-tup, letak situ tak sampai sejam, adalah sotong sekor ni datang kat me...

"Ko jual eskrem ke Nil?"
"Manade..."
"Tu dalam peti ais"
"Heran. macam mana ko bleh buka freezer atas tu? Ko cari apa atas tu? bukan ada apa dalam freezer tu. ais ketul pun tadak!"
"tader, aku cari vitagen..."
"org simpan vitagen dlm freezer ke?"
"tader la.... eh! ko jual ke eskrem tu?"
"tak! aku nak bagi bebudak yang tolong aku jawap student care. naper?"
"tader sajer jer..."
"ko nak ke? kalau ko nak, ambik la satu..."
"eh, takpe la..." sambil sengeh-sengeh dan mem-serambuskan dirinya pergi...

Kepochinya!
nasib baik me letak
stick on note with my name, kalau tidak... lesap!

jgn tak tau, walaupun sini ramai yang hafal Quran semua, tapi orang yang ambil makanan orang tak minta kebenaran, in short MENCURI dan MAKAN MAKANAN yang jatuh hukum HARAM, banyak wooo!

Update: result tugasan OUM dah kluar. So far, soooo very very good! Kena pulun lah utk final. Tanak turun pointer mcm aritu lagi... maintain... maintain...

4 comments:

Nisa Shari said...

tulah kan.. kdg tu, yg byk ilmu yg byklanggar pantang larang nyeee....susahhh

Nurul Aznil said...

@nisa => tu la pasal. kalau yg melayu ni, OK la skit, bleh ditegur..
yg arab ni, kita tegur dia bising kat kita balik. dah la tader cakap sorry... masuk angin agaknyer

Hazlina Shahrel said...

macam2 perangai kan.. kalo dah letak barang tu dah tentu la bertuan.. takan la barng tu jalan sendiri dok lam peti es tu.. kita pun ada pengalaman yg sama... menci betoi org kaki sebat ni!!!

mama liana said...

kdg diorg ni tak terpikir ker amik brg tanpa izin..nak-nak kalau makanan..jadi darah daging turun temurun wooo

Related Posts with Thumbnails