Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, April 27, 2009

Pasal... Exam

Salam,

Balik dari opis, mandi solat semua buka buku. Buat notes, er.. more to salin apa dlm buku tu jer :p
Sambil tu layan Kingdom of Heaven. Syok gak!

Tgh malam dpt SMS dari MIL kata Uwan dah meninggal. Innallilah... Petang tu ZwanZwan dah bgtau, MIL bgtau dia Uwan nazak, tup-tup... takpa Allah sayang dia...

Anyway, bangun subuh, kemas beg dan zoom ke Uniten. Thank god lah, separuh yang dibaca keluar. Lagi separuh, hentam sajalah! I know apa yg me jawap tu betul, tapi mungkin bagi pemeriksa salah, nak buat camner kan? Kalau me rasa tak betul, takan me nak jawap camtu kan? Bleh ke pk camtu? :P

Sejam lepas waktu mula exam, me kluar. Macam biasalah, the 1st one yang kluar dalam course me :P Then me ngan ZwanZwan desup ke Terachi, Kola Pilah. Tgk Uwan dah selemat disimpan dan masa ZwanZwan sampai kawasan kubur, depa tgh talkinkan Uwan.

Me just lepak kat bawah pokok layan anak SIL makan. Then bila ramai yang dok situ mula citer pasal anak depa ni, anak depa tu, me angkat buntut la. Lepak bawah pokok layan sepupu-sepapat ZwanZwan.

Lunch lauk simple jer tapi SODAP! ZwanZwan suapkan. LOmantik gitu :P Then gi rumah mak sedara ZwanZwan kat baruh plak tumpang mandi solat semua. Then pi balik rumah tadi.

Macam biasa tak lengkap kalau balik Pilah tak pi Upwell. So kami pi sana beli barang dapur rumah. Then buah skit utk kenduri tahlil mlm nnt. Balik tolong potong buah tu since adalah yang tukang potong tu buat kerja a bit slow :P (Hehehe mengutuk ye? :p) Lepas tu ZwanZwan kata balik lepas Maghrib. Plak!

Maka me selamber buka buku study tang situ. Nak tolong masak bleh tapi kalau diri sendiri dah tersepit, takan nak menggedik tolong orang lain dulu kot?! Lepas tapau 6 topik, buat-buat sibuk :p then something stroke me... Aisay tak pi beli baju lagi...

So kami zoom semula ke Upwell beli blouse! RM15 jer you!!! Harga biasa mau cecah RM40 :p tapi 1 jer yg me berkenan (sebenarnya 1 jer yg muat dan padan dgn badan me yang makin membesar dgn jayanya ni) Balik semula ke rumah mak sedara ZwanZwan then maghrib dan makan ... lagi. ZwanZwan suapkan... lagi! :)

Lepastu apa lagi.. balik la! Study skit then tido...

Esok pagi pi balik ke Uniten dan exam. yang ni macam atk percaya jer soalan dia yang ala-ala tak ada kaitan dgn apa dalam buku tapi agak senang nak jawap sbb pengetahuan am jer :p
Tapi paper yang tu. Mmg yg simple senang giler kluar sampai me tak bleh jawap sbb baca yang susah jer. DEMMMM!

4 comments:

Noy said...

takziah..tatty,uwan ni sape?sakit aper?

kabussenja said...

takziah...

maria said...

kdg2 tukang wat soalan exam tu saje2 kasi soalan senang, sebab dia tau kita study bab susah2 je.. tak besh kan.. hehe. apapun, moga berjaya..

oMMy fiRuz said...

salam takziah & success in ur exam..:D

Related Posts with Thumbnails