Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, March 6, 2009

Pasal... SooooPing!

Salam,

Rasanya ni entry pertama me yg citer pasal shopping. Ke bukan?
Seriusly, SAYA TAK SUKA SHOPPING!
dunno why...

Kalau pergi shopping complex, pergi cari baju ke apa ke... ZwanZwan la lagi dasat dari me. Dia belek tu, belek ni... Me sure buat muka mOncOng boring. Sure me camdek ZwanZwan, pilih ngalahkan pompuan. Kui kui kui...

So tadi, lepas delay hampir setengah tahun... me ulangi, SETENGAH TAHUN dan hampir separuh dari koleksi 'baju mini' me koyak di tetempat tertentu, baru lah tadi, me pi beli baru...

Me beli 3 'seluar mini' dan 2 'baju mini'.
YAY!!!
Semua sekali Lebih skit RM50. OK LA!

For me, baju ke, seluar ke... kalau harga bawah RM19.90 adalah MURAH!!!
RM19.90 - RM29.20 adalah OK.
Kalau RM30 - RM39.90 adalah mahal tapi bleh dibeli.

Lebih dari tu? If dibeli juga, kena denda diri sendiri tak bleh beli baju baru untuk 2 bulan. Hahahahahah! self discipline ma! kunun...

Tapi still ada 2-3 kerat org kata me ni boros, beli bebarang memahal...
Alahai... Baju murah la... Nampak jer macam mahal...

bak kata SOT kat opis ni... it's not what you wear, but how you wear it!

kok beli baju harga ribu-ribu pun, tak kena dek pemakaiannya, nampak selekeh jugak :P
kok beli baju pat ringgit dua kupang lima duwet pun, pandai digayakan, nampak billion dollar gitu...

4 comments:

adha said...

aznil,
samo la cam den ni ha.. suka beli brg yg rm 19.90.. suar ke bj ker.. biar murah tp nampak trendy... paling penting cara nk gayakan....

Nurul Aznil said...

yeah!
tapi baju-baju ni, susah nak ada my size la. samade tak bleh button kat dada or kat lengan ketat giler...

Nisa Shari said...

hmm...
time sales ni mmg murah kan...

nasihat..beli yg perlu, bukan yg mahu

selamat soooping wokey..njoy!

Noy said...

i agree ckp aznil..tapi saiz bdn ni ha..susah nak dpt baju murah

Related Posts with Thumbnails