Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, March 10, 2009

Pasal... Pulau Kapas (Bah I)

Salam,

WARNING: Adam jgn jelesss... :P

Me letak gambo jer lah ye?Masih hi dgn ubat gatal. Demm kena alergi tak abih-abih lagi. Aritu 1 bintik, bintik. now bebintik kecil sekelompok. Demmm...

Hehehe takpe.. . nak citer jugak la... explain maaa... A picture worth a 1000 words. Biar words yg korang pilih tu bertepatan.

Hari pertama.

Trip ni dihadiri oleh Joe & Allia, Shahnazim & Fiza dan ZwanZwan & Me!


Bertolak ke Pulau Kapas dengan bot SURIA LINK (RM40 return per pax) pukul 3pm.
Parking depan area kedai-kedai pemilik bot dan chalet RM12 overnight.
Ada kemudahan kedai dan gerai makan, surau, wet market, toilet tader air dan tempat duduk menunggu bot.
Masa ZwanZwan borak ngan pengusaha bot SURIA LINK tu (yg pakai seluar jenas tu), brother tu tanya... macam mana kami semua bleh booked Kapas Turtle Valley (KTV) ni? Sbb resort ni tercantik kat Pulau Kapas dgn private beach dan owner dia Mat Salleh. Dgn kembang idong ZwanZwan bgtau... "Oh, wife saya yang booked!" :)

Boat ride dalam 15minit jer. Air bergelora skiiit jer lah sbb air tgh pasang. KTV ni kalau air surut tak bleh masuk bot besar, nnt montot bot terkena coral.

Sampai pulau, me ngan ZwanZwan trus jer OFF henpon.
Dengar briefing dari Sylvia, owner chalet.
Unpacked bebarang dan makanan letak kat meja di luar chalet. (no worries, it is totally save!) Then tido kejap...

Petang pukul 5 dah bangun dan.... mandi!!! Tilam, tube, bodyboard, flipper, alat snokerling, alat mainan pasir bebudak, bola, safety jacket adalah TOTALLY FREE! kayak jer kena sewa. BEST KAN?

So... inilah gegambarnya...

View KTV dari laut & View ke arah laut dari bilik kami.


Katil queen nya ada kelambu & Ku pakai jua boardshort itu


mandi-manda under the loveRly sun



Malamnya, kami berjalan kaki lebih 30 minit to the other side of the island utk makan...
Kena daki bukit tinggi dan curam. Tapi kami tatau, Sylvia dan Peter dah sediakan makanan. Buat penat jer... Demmm!


Maka itulah xtxt pada hari pertama kami... nantikan sambungannya... pada... er... ah, tunggu jer lah! :P

for more pictures, please go to ZwanZwan facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/profile.php?id=1412433470

2 comments:

kabussenja said...

waaa bikin jiwa byk jeles maaa... taruk pix manyak-manyak la noi... xpuas tgk..

Noy said...

hrp2x 'baby mission/project' akan menjadi...

Related Posts with Thumbnails