Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, February 25, 2009

Pasal... Tugasan Tak Siap Lagi!!!

Salam,

Ada satu lagi tugasan tak siap. Pengajaran dan Pembelajaran Pendidikan Awal Kanak-Kanak. Kena buat susun atur tadika la... apa la... seriusly, mood nak buat tak datang lagi. Tadi on pc, ingat nak mula cari ilham, tgk-tgk tv2 ada citer A Cinderella Story. Dah sangkut sampai pukul 11!

Cuma tadi sedang sedap tgk tv, dapat call dari budak kelas ni. Jarang datang kelas. Kalau datang tak bawa buku. tugasan hentam keromo dan masuk kelas last nnt sure tanya sapa yg dah siap tugasan, dia nak tgk... then dgn tak malunya dia akan merayu kita letak nama dia sama.

Thank god tugasan sem 2 keatas dah tak ada in group! Ada pun aritu me buat sorang. Tugasan apa soalan pun dia tatau. Sapa pensyarah pun dia tatau. Macam mana format nak buat pun dia tatau. Mentang-mentang la kehadiran di kelas tak ada markah... Tapi penglibatan dalam forum pun dia tak masuk. Carry mark 5% tu...

Cakap pasal forum... adalah sorang kelasmate lagi sorang, selalu dapat full mark. Sbb dia rajin reply dalam forum. masalahnya, dia salin balik bulat-bulat apa yang ada dalam modul yang obviously terpampang kat sebelah paparan forum. Dan pensyarah pun tertipulah dgn KERAJINAN dia. BULL SHIT!

Take this semester for example... dia dah reply 17, sedangkan me baru 8... byk tu nak kejar... but mine reply semua jenis cari kat web lain, baca, pahamkan, then luahkan balik dalam forum, in my own words! Not that I'm dengki or what, or not that me dapat markah forum teruk, just that... usaha saya utk dptkan 5% full mark tu... LEBIH berganda-ganda dari dia... geram weh!

Cakap pasal geram... hehhehehe... geram kat Yzma kat opis yang suka bagi kerja merapu yang definitely boleh diklasifikasikan sebagai reinventing the wheel. malas nak citer, tapi korang paham la apa ke bendanya tu... Ni repot bulan Januari saja malas nak buat... Feb apa pun tak belek lagi.

The case is... macam mana nak kira, nak tgk, nak kelaskan email bebulan lepas, kalau korang tak bleh access email tu? Bodoh tak? Huang huang huang... I do need a rest from all this. But i have to start with finishing the stupid monthly report for January... finish up my assignement, then yet another stupid, super silly February report plak!

Then... Only then I can go to Pulau Kapas in peace... buat baby dalam keadaan aman, ye dok? Tidak kang baby kluar suka kerut-kerut dahi macam Abang Ewan dulu. Tu dapat dari Ibu dia la tu. kui kui kui...

Pada yang sudi... Wish me luck guys!

BTW, this is the pentas yg me buat utk persembahan puppet Ahad ni. Props lain macam kerusi, meja dan katil tak snap gambar plak...
warna tirai tu, macam kain cover kaabah kan? demmm... dah siap baru ZwanZwan bgtau..

teddy bear tu, me buat as keychain khas utk ZwanZwan. Me sulam "I (heart) Babah"

3 comments:

Noy said...

students yg 'copy and paste' mmg hebat dlm presentation and written course assessment..tapi akan kantoi waktu final exam..tungguu

Nieza Ishak said...

wahhhhhhhhh kreatif jugak aznie

Nurul Aznil said...

@Noy -> itulah. tapi OUM ni lambat kluar result. senior bgtau, dah masuk 2 sem kedepan baru tau kena repeat paper. budusss...

@Nieza -> makasih (kembang montot). tu time ada mood, menjadi la. kalau tidak... habuk pun tarak :P

Related Posts with Thumbnails