Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, February 16, 2009

Pasal... Felt

Salam,

Kerana 1 benda... felt cloth, lepas kelas semalam, ZwanZwan dan me berjalan sakan. I mean berjalan jalan kaki.

ZwanZwan ambik me kat Serdang Raya, trus pi Mid Valley. Pusing 1 kompleks, tak jumpa!Begitu besarnya Mid Valley tapi tak ada. KOMAN!!!

Then pi Kerinchi, parked keter. Naik LRT pi CM. Tepon Bee tanya, kot dia tau since dia orang arty-farT.. dia kata Ikea, Jalan Masjid India dan Homedec.

Cari-cari... tader. Stuck kat Medan Pasar. Then jalan nak pi Chi Chong Kai, tertarik dgn bau kari. Stop makan. Terkedu kena charge RM17 utk sirap 2, nasi + gulai + bendi n terung + sayur kobis goreng + ayam goreng dan nasi separuh + gulai + terung + sayur kobis goreng + ikan goreng + 3 potong sotong! GILER!!!

Sampai Chi Chong Kai, beli mangga muda dulu. SEDAPNYA! then cari-cari tak jumpa. Jalan semula ke LRT CM. Ambik keter, pi area Ikea.

Parking illegal kat 'pusat ikan tader kuasa' (IkaNo Power Centre). jalan masuk then naik trus keatas... ada 1 pusat art kekanak... Alhamdulillah!!! Setelah berjalan mencari Felt lebih 5 jam... akhirnya jumpa... me borong 6 keping pelbagai warna trus.

So... malam tadi, lepas dinner, me mula buat projek finger puppet utk presentation subjek perancangan dan pengajaran bahasa dan komunikasi, Puan Noraini.

Me pilih citer Goldilock and the three bears. yang dah siap malam tadi adalah Mama Bear, tapi my Mama Bear ranggi sgt la. Hahahaha. Nnt me mintak ZwanZwan snap gambo dan letak sini.

So itulah kisah pengembaraan saya mencari kain felt...

My Own Creation of Finger Puppet made by felt cloth with the tittle ...

KAMI; Babah, Baby-Chan & Ibu



1 comment:

Nisa Shari said...

wa..nmpak menyelerakan la...

Related Posts with Thumbnails