Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, January 28, 2009

Pasal... XTVT Cuti Raya Cina

Salam,

Sabtu lepak rumah, siapkan beg nak balik Melaka. ZwanZwan awal pagi dah pi port klang ambik gambar ketapi Kelana Lane 4 gerabak. Tup-tup MIL tepon kata nak mai rumah minta taipkan repot Biro-nya. Nasib baik rumah tak semak sgt. hahahahaha...

Then ZwanZwansampai jer, trus bertolak balik Melaka. Sampai Melaka tak sempat masuk rumah, trus ikut family pi makan kat Muar, stimbot. Balik kemas bilik, mop lantai tukar cadar semua then... booooooooooom... tidoooo

Esok pagi bangun pukul 10. biasalah rumah Mama pagi sungguh sejuk, kena plak my room tak kena matahari, syok jer tido... byk kali la kena subuh gajah! hahahhaha... so bangun masak scramble eggs utk ZwanZwan then mula projek masak bubur pulut hitam. 1st time dalam hidup masak ni. hahhahahha... lepas siap bubur, masak utk tgh hari plak. ngam-ngam pukul 12 siap semua.

tak ada xtvt masa petang. just lepak-lepak jer... kena plak rumah tinggi, angin bertiup.... peh. terlelap la kejap. tgk dah nak maghrib.

abih isyak, ZwanZwan ngan me tolak pi Melaka. Pi Tesco borongbaju baru. hehehehe... then pi tebing sungai Melaka, tempat bus stesen lama. Ingat nak naik bot tapi tempat tiket jauh dan Q panjang sgt, so kami layan celup-celup jer la dalam ujan gerimis tu. Balik tgk tv then... tido... hahahah...

hari isnin lepas lunch balik Shah Alam. Since jalan jem, sampai pun agak lambat. Esok paginya bertolak ke Gopeng nak anto Kak Ino ke Matrik. Tapi macam biasa, melencong ke Cameron.

Sarapan kat Lata Iskandar. Me masak nasi putih ngan ayam kicap pedas. Sampai Tanah Rata jem tak teruk tapi slow moving la. Stop kat KLM makan eskrem. Then naik pi parked kat Equatorial then pi market, beli strawberries dan sesayur. Lepas tu turun ke Simpang renggam.

On the way to, ZwanZwan dah gian nak mandi sungai. Lepas terlepas dekat 10 sungai/air terjun tepi hiway tu, jumpa 1 air terjun yg cantik, besh dan ada space nak park keter...
ZwanZwan mandi! nyesal me tak bawa baju walaupun me yg ingatkan mlm tadi... tgk dari tepi dan basahkan kepala jer la. Dah puas mandi, gerak pi Gopeng.
Ni air terjun tepi hiway tu. Cantik kan?

Sampai pekan Gopeng, singgah shopping dulu. Beli blouse yang kat Shah Alam ni harga RM50, kat Gopeng Rm24.90 jer!!! Murah kan?! Beg me beli 1. RM15.90 jer... beg yg sama kat Giant RM39.99. Hahahhaha... Next time nak shopping situ lagi! Murah giler!!!

Dah abih dekat RM50, gerak pi Matrik Kak Ino... piknik, agih-agih bebarang then gerak balik Shah Alam... me dah neong, tido jer... sampai rumah, tapau makanan then balik makan then tido... Sangap! Kad Astro tertinggal kat Melaka. huwaaaaaaaa...

So.. arini dah masuk opis, bawa bekal strawberries cicah coklat :P

2 comments:

adha said...

bestnye jalan2.....

mrs hafiz said...

lama dah tak sgah cameron, kalau blk ipoh ke, kelantan ke, ada gak melencong..

tingin la plak stoberi cicah cokelat..

Related Posts with Thumbnails