Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Saturday, January 17, 2009

Pasal... Lawatan Putera Raja Padang Pasir

Salam,

Last week... Ya Allah. Penat yang amat-amat.
Dari hari Isnin sampai semalam... non stop!

Before this me ditugaskan utk book dan arrange dinner my opis VVIP guest,
His Serene Highness Prince Dr. Bandar dan angkatannya di Menara KL. So me dah kawtim baik punya dengan wakil MKL, Encik Shahrul Nizam Bin Haji Juhari. Siap CEO MKL nak bagi tour kat open deck, video show dan MKL nak bagi hadiah kat Prince. Tup-tup Ministry tepon kata depa nak host the dinner. Yes it will be paid by them tapi me so called hilang kuasa lah!

the rest of the arrangement diatur oleh... (let call him, 'SOT') ... oleh SOT. dia punya demand, mak oi! yang buat me heran sampai la ni adalah, camner la dia bleh gaduh dgn beberapa hotel punya wakil. pelik kan? but feed back yang me dapat dari Bee (event organiser) pun dasat! Mmg SOT punya perangai.., HUWA!!!

Nak dijadikan cerita, SOT ni fed-up dgn Lady Boss yang dok tukar-tukar plan. A week before event dia tarik diri. On Monday dia EL. Kan dah mengelupur semua. Guess capa kena 'flush all those flooter?' 'clean up those mess' 'finished up what been left hanging?' ME JUGAK!!!

My style, dapat kerja macam ni, sure mengelabah, PANIK! PANIK! PANIK! then i pulled myself together and managed to walk down the road gracefully... cewah! i've mend the road so that the Prince and angkatannya tak ada hick-up along the way...

No, bukan me nak riakkan diri, tapi citer yang betul ni. Tepon, tadah tinger kena b@mput dengan orang hotel sbb tak hantar surat, tak buat payment... then request sebutharga/agreement/invoice baru, buat surat, kejar orang nak sain surat dan cheque... hanto surat, check venue, makanan semua... ME JUGAK!

Bla bla bla... sampai hari Khamis... Lady Boss panik tader keter nak pi KLIA. Me sebenarnya kecik hati... :P sbb tak diajak pun ke MKL walau me dah arranged (later i found out that Ministry hanya nak depa pi makan jer. tak kisah la. duit depa). So me abit keberatan la nak offer keter... (lagipun my car tak mandi dekat sebulan)... lepas tgk Lady Boss mundar-mandir... me offer la my car... tup-tup me kena jadi driver. Aiyok!!!

Thank god, budak IT opis (Thanks Kamal :D) ikut dan dialah drived my car, kalau tidak Lady Boss dan Mummy-to-be kena mengucap masa masuk my car... muahahhaha...

Buk bak buk bak... event tamat... balik rumah... rehat then tido.. Awal pagi sedar-sedar tgk, tapak kaki kanan bengkak. macam masa ngandung dulu. Hahahhaha... tu akibat pakai kasut longgar dan berlari-lari sambil kontrol ayu :P

Anyway, kerja ni bagi pendedahan lebih mendalam to me about bidang kerja in Corporate Services which happen to be kerja yang dah lama me buat kat CfBT dulu. Lepas ni bleh try apply kerja dalam bidang ni la plak kot, insyaAllah...

Gambar? Huhuhu... saya orang belakang tabir, so tader gambo


2 comments:

kamal said...

Tader gambar pun taper mak nil, janji muka kuar tv buletin pagi tv3 hari tu... huahuahua... kontrol ayu gila lah...

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

ko biar betul kamal. kluar betul ke? huwaaa...

Related Posts with Thumbnails