Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Saturday, January 3, 2009

Pasal... Kisah Set Pinggan Mangkuk

Salam,

Pandangan meja makan rumah reban ayam kami...

Menu kami hari ni... gulai ikan talang kering dan nenas + sambal belacan dan timun + ikan goreng + kobis putih dan ungu goreng

For me, dalam penghidangan makanan, PRESENTATION adalah penting. Mmg me dah diasuh (Thank you MakTam) untuk letak, susun elok-elok makanan dalam pinggan... kalau makanan me masak tak sedap, atleast tak lah menambah sakit hati sbb nampak cantik... kui kui kui

Cerita pinggan...

Sebelum kawin my Mum dah bagi 1 set pinggan kaca, warna putih dengan bunga biru kecik... tapi me simpan sbb takut ZwanZwan tak cermat :P

Then pi Langkawi with my Mum me beli melamine... bunga biru juga... dengan renda biru kuning

Then pergi bebaru ni, beli lagi... murah, low kualiti... (what do u expect from a cheap thing?)

Then 1 day, ZwanZwan ngeluh, susah nak basuh pinggan melamine ni, kena pakai sabun byk utk tanggalkan minyak... (YES! ZwanZwan yang selalu basuh pinggan kat rumah kami ni)

So... dalam bulan lepas, me belikan set pinggan mangkuk yang dalam gambar tu... hu hu hu huuu... claytan... hepi ZwanZwan...

Macam terbalik jer, bukan ke sepatutnya suami belikan pinggan mangkuk untuk isteri?

Whatever la!

janji... If it make ZwanZwan hepi, it wouldn't be that bad....~
Sheryl Crow - If It Makes You Happy

10 comments:

Nieza Ishak said...

alas pinggan ikea tue sama macam umah kami punya jugak huhuhu.

nurul, nieza sempoi2 jerk sbb juzer malas basuh pinggan huhuhu. Presentation yg menggunakan pinggan adalah terhad, mana yang tapau guna jerk polisterin huhuhu. Cawan minun pun guna 1 share 3beranak .... punya la malas kami anak beranak adeiiiii .....

adha said...

santek la pinggan tu.. aku lak, guna pinggan yg transparent tu jek.. tak de bunga.. dr pinggan smp mngkuk nasi sepesen.. gelas guna mug.. i got a lot of mug.. hehheehe

irasilver said...

presentation mmg main peranan! Pastu dah set cantek cantek tak lengkap pulak kalau tak mek gambar!!! :P

*sedapnya sambal belacan tu!!! See tak rasa tgk cantek pun nampak sedappppp

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

nieza: kami pun kengkadang malas camtu la jugak... tapi datang akal jahat, pk bukan me yg basuh pinggan, hidang!!!

tapi tatau la kalau lepas ada si kecik... sempat ke nak hias-hias ni? kui kui kui

adha: niat hati mmg nak yg simpla kosong tu, tapi ZwanZwan tanak... dia nak pakai pinggan mcm mak dia pakai dulu... lebih kurang... so pejam mata, hulur duit jer la :P

ira: ya! itulah yg betul! siap cecantik, ambik gambo, letak blog... as kenang-kenangan...
NAMPAK sedap kan? nampak jer la :P

Aan Andes said...

Waaahhh tantekkk! Me suka bunga simple2 mcm tu. And me suka Claytan! It's local kan? But very berkualiti and the design pun not bad.

Me tak boleh beli pinggan langsung sbb in-laws dah bagi pinggan satu kotak. Masalahnya pinggan lama yg cina antik dulu tu..bunga rose besar2. Nak beli baru mcm membazir, terpaksa laaa pakai..

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

hehehe... takpa la Aan... guna duit utk beli pinggan tu utk beli benda lain...
beli er... beli... er..
ah, belanja kitaorang jer la... house warming party!!!

mrs hafiz said...

claytan??
apsal me tak tau pun? hampeh tul la perempuan sorang ni kan..

wa x reti beli pgan mgkuk.. reti makan aje.. kdg2 malas hidang. makan dlm polisterin aje.. *hampeh skali lagi!* :p

tatty me pakai pgan mgkuk hadiah kawen je.. belum beli lg.. dah kaya kot nanti.. beli la wat tambah2an.. atau bila dah xde pgan nak pakai.. heheh

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

maria: for ZwanZwan la kan... dia kata, basuh pinggan melamine ni susah nak tanggal minyak. then takut melamine bocor :P... dia kata la...

kira murah la harga set ni... tak sampai RM70.ni set thai gitu la... dia tulis kat kotak... heheheh...

1 mangkuk besar - isi tomyam, 2 piring berlekuk - isi kailan ikan masin & bifstik, 4 pinggan makan - nasi obiyesli, 1 mangkuk kecik - isi sambal belacan.

hehehehhe...

*riak giler me dgn set pinggan mangkuk cheepo ni :P

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

owh...so sweet!!!

Tokeh Baju Terpakai said...

redakan diri anda dgn tgk blog saya..mana tau ada yg berkenan.
bgtau ngan zwan2,bli nano stove tu..saya bg diskaun paling hebat..huhuuhuu...

tolong memember,beb!!!

Related Posts with Thumbnails