Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, December 22, 2008

Pasal... Kali Pertama Itu... Bakso!

Salam,

29 tahun hidup ku kerugian
29 tahun hidup ku kekosongan
29 tahun hidup ku tak lengkap
29 tahun hidup ku ke... er.. ke... (demm dah abih dah perkataan)

Malam itu, me dan ZwanZwan meredah jalan yg tak berapa sesak ke JPJ Pdg Jawa.
Join by Adam dan Fauzie lepas flyover komuter tu.
Sesat skit then jumpa... horror juga.. Dah tak rasa kat Malaysia dah time tu...
.

Then nampak segerombolan orang dok pengang ayam sambil diperhatikan oleh kengkawan lain.
ZwanZwan keluar keter dan tanya orang....
"Iya pak, inilah tempatnya"

Lepas tu takyah citer la... yg pasti, hidung soksek-soksek, dahi berpeluh, bibir bengkak, then... mangkuk me LICIN!
Ya Allah sedapnya! Giler rugi 29 tahun hidup me yg lepas...

Kenapa la me tak try bakso ni awal dulu?
Kenapa la jual mahal sgt?
Padan muka...

*gambar ada tapi sbb tader cabel, so tak bleh letak. nnt dah ada me letak as laporan tertunggak...

Bakso.. bakso... bakso....
pic from: http://ojolalibakso.files.wordpress.com

AKUNOI review about the BAKSO:

Sup => well seasoned
Bakso/meatball => ada 5 saiz kecil dan 1 saiz besar, mmg puas makan
Garnish => Bagi penggemar sayur macam saya, portionnya agak sedikit
Sambal => Sedap! Letak sedikit dah terasa

Overall rate:

4 comments:

Aan Andes said...

Kat mana ni Tatty? Me nak try!

Ps: Baper mangkuk tu? Hehe

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

Aan.. sedap mmg sedap tapi dia tader kedai.
makan kat rumah orang jer... segan seh...
RM3 semangkuk!
meetball dia ada 5 saiz sedang dengan 1 saiz SUPER!

adha said...

bakso yg sedapnye kuah ngn meatball.. lama tul tak rasa ni.. tp me selalu tukar ngan kue tiau... lg sedap...

akutaktahu said...

waduh.....makanan utama kalau ke tawau,sabah....

bila la dapat pergi tawau lagi ni..uhuk....

Related Posts with Thumbnails