Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Thursday, December 4, 2008

Pasal... Demam nye

Salam,

Balik opis Isnin, badan rasa ngilu, rasa seram sejuk.
Ah sudah! nak demam la ni.
Balik telan pcm. Tidur... Pukul 7.15 ZwanZwan tepon, masih di opis. Me marah dia. Time tak sihat nak ngader-ngader dgn dia, dia plak balik lambat.
Pukul 8 dah kebah demamnya, bangun layan tenet.
ZwanZwan sampai, letak tangan kat dahi, me tepis.
Amboi! Marahnya!

Makan 1 bite pizza yang me beli masa lunch, then tgk tv... then tido...
Tak pasti pukul berapa, tiba-tiba rasa sejuk sangat. Tarik selimut, sejuk!
ZwanZwan selimutkan sehelai lagi, sejuk jugak. Dia bagi pcm. Me telan. Off kipas... ZwanZwan terpaksa pakai kipas tangan... Me terlena... dah nak subuh... berpeluh, basah, dah kebah...

Tapi asyik ke toilet pula, bertahta, bertahta dan bertahta... Aduh! Pukul 8 bersiap ke klinik.
Doktor kata, suspek typhoid. pulak dah! kalau demam lagi sampai 4 hari kena buat blood test.

Balik rumah, ZwanZwan pergi kerja... makan ubat. Upload gambar boling yang bebudak dok tunggu. Then tido... tak pasti pukul berapa, rasa sejuk lagi. ya Allah... me ambil Cool Fever yang kami beli untuk Ewan dulu, tampal kat dahi. Huwaaaa! Rasa mencucuk jer sejuknya. Patut la Ewan mengelinjang bila kami tampal kat belakang dia, "Sowwy Ewan!" Ibu tak tahu...

Cuba tidur... tak lena... sejuk sejuk sangat. Tetiba... mulut payau, rasa funny, lari ke toilet... Uweeeek! Kluar balik apa yang me makan tadi. Baring balik.
Opsss... ke toilet semula, bertahta lagi... baring semula...
Noooooooo muntah lagi, kali ni warna hijau!
Nice!!! Lama tak nampak muntah jenis ni... last dulu masa ngandungkan Ewan 10 minggu... hahaahha...
Then terlena, kepenatan, kesakitan... giler ah!

Petang bangun selepas berpeluh teruk. Demam dah hilang, tapi pewot masih berdondang sayang. masih menjadi raja bertahta. Masuk menyua muka di mangkuk... hahahaha (ayat tak kalah!) Then sekali lagi, rasa sejuk... Ai... here we go again...

Luckly ZwanZwan balik, rasa safe trus!
Malam kedua dah tak rasa sejuk... cuma pewot masih tak selesa... Muntah tak sekerap sebelumnya.
Pagi Rabu tiba tapi still tak larat nak pi opis. Masih pening lalat.

The good side from this is... i lost 2 kilos in 2 days!
But being me, I gain back the 2s in 1 night. hahahhahahahahah!

Now, in opis, pewot still berdondang. Tak boleh gelak mcm selalu, still sakit kat dada sbb muntah teruk... la la la...

6 comments:

fara mustapha said...

u pregnant kut....mana tau ada gud news...

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

woish fara, tak bleh pregnant..
dari masa kena sampai la ni dok ada 'kunjungan sahabat bulanan'... tambah IUCD kat dalam... mustahil...

Aan Andes said...

Kadang2 muntah bagus utk buang toxic. But hopefully u tak sakit lah. Get well soon tatty!

mrs hafiz said...

cool fever tu best pren en. apis!

hope u r ok ye tatty!

fara mustapha said...

miracle can happen...hehehehe...hope the best yek utk u....insyallah....

zealvia said...

sian aznie... teruk demam sampai memuntah tu...take caare ye..

Related Posts with Thumbnails