Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, November 26, 2008

Pasal... Fav Drink! (modified)

Salam,

Dalam bebanyak minuman, me suka sangat-sangat kat Pina Colada! Virgin of course!

First dengar masa kerja kat ECP, tahun 2000 dulu.
First minum masa kat PD, 2003. Sedap giler!
Then last minum masa kat Souled Out, 2006.

Now teringin balik. Godek-godek google, jumpa la resepinya.
Senang jer nak buat... cis cis cis. Nyesal tak belek awal dulu!


Pina Colada

Bahan-bahannya:
3 keping nenas dalam tin in heavy syrup (me guna cap ayam)
2 sudu besar santan kelapa pekat dalam kotak
1/2 cawan ais ketul yang dah dihancurkan

Cara-caranya:
Blend semua bahan diatas bersama 4 sudu heavy syrup nenas tu
Hidangkan dalam gelas yang cantik.
Bleh letak payung/hirisan nenas dan ceri kat bibir gelas.
Sedia diminum

* santan boleh digantikan dengan susu condensed.
*menghasilkan 1 cawan pina colada
*tambah gula if anda suka manis
* piccy from http://www.istockphoto.com/index.php


3 comments:

zealvia said...

ku ingatkan air omputeh tau mesti susah nak buat lepas tengok resepi lebeh kurang macam iceblended nenas campo susu/santan kan.

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

zea: aah! mmg esblended santan + nenas.
nama jer gempak! hahahahaha...

bertahun weh me tertipu. now tidak lagi. hari-hari bleh minum :D

Aan Andes said...

Me pun suka pina colada!! Me pernah makan skali je kat MFM. Itu pun ada season dia. Hmm kena try ni..

Related Posts with Thumbnails