Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Thursday, September 18, 2008

Pasal... Sakit Kaki

Salam,

Semalam Nuzul Quran. Selangor cuti. So memerap kat rumah jer la.

Jam dah pukul 10 pagi. Huwa... giler me masih bergolek atas katil lagi. ZwanZwan dah pi kerja 2 jam lepas.

Ingat nak sambung mimpi lagi, tapi entah jiran manatah pi buka lagu raya... Ah sudah! Tiba-tiba teringat kain yang masih tak jadi langsir lagi. Alahai!

Bangun, bersihkan litter box anak-anak, top-up makanan, jenguk 'cikenit' yang sakit kaki, dah OK dah dia... good! Tapi still tanak makan, me bagi susu guna syringe kat dia. Then mandi... ZwanZwan tepon cakap tak balik berbuka. Bos dia ajak makan kat Hilton... huh!

Buka tingkap, set-up mesin jahit, ambik pita ukur dan ukur kain, potong, potong, potong, lipat... bawa semua tepi mesin, dan mula jahit... gedek-gedek-gedek (mesin me mesin kaki)

Zohor...

Gedek-gedek-gedek... ERK!!! Reben tak cukup untuk semua langsir. Bendalah nak cucuk masuk hock pun tak cukup. Jahat budak jual tu! Ukur tak cukup panjang... grrr!

Asar...

Gedek-gedek-gedek... Huwaaa... sakitnya kaki! Lenguh kat buku lali dan lutut. Masuk bilik kami, nampak A-Bin tengah bersenang-senang atas katil. Whatever la, me pun naik baring. A-Bin baring sebelah me...

Tik-tok, tik-tok... Buka mata... Aiyok! Dah 6.30pm! Me bangun. Ada lagi 3 langsir tak siap lagi. Gedek-gedek-gedek. Tepat pukul 7 siap jahit semua langsir! 2 keping langsir pintu, 4 keping langsir 4 tingkap dan 4 keping langsir 3 tingkap (minus the tak cukup bendalah cucuk masuk hock dan reben tu)

Bergegas pi dapur bancuh milo buat milo shake. Bihun sup main campak-campak jer, janji sedap; tak sedap kalu bleh tambah cili+kicap+limau.

Ini bukan gambar langsir saya...
.........

Lepas buka posa hari ni kena pi cari barang yang tak cukup tu. Sabtu ni my aim adalah siapkan semua langsir PLUS langsir untuk rumah sewa Mama kat Kota Tinggi, insyaAllah...

picture dipinjam dari: http://www.elivanaaccents.com/Drapes.html

7 comments:

mrs hafiz said...

amik tempahan jait langsir tak kak? :p

nanti nak tgk gambar .. ke kene gi raya rumah tatty dulu? :p

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

ala, me jahit langsir kain cotton jer.
bukan langsir jenis jurai-jurai tu. jahit lurus jer... :P

nak mai rumah? boleh... tapi tepon dulu, takut rumah me bersepah :P

mrs hafiz said...

maria pun suka jait lurus je, malas la nak rambu2, scallop ke ape..
tp tak wat lg langsir raya thn ni

farah sr said...

wah!
langsir jahit sendri..
puas hati ek?

Zeelicious MeowMeow said...

Kak tatty..
zety ni..
a-bin tu sape?kucing ke?
hehe..

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

maria: scallop tu bukan ke makanan laut? hahahhaha. serius me, langsir yg me tau... ropol, jahit reben, jurai-jurai tu jer...

farah: alhamdulillah puas hati, kembang koncop je momtot bila pandang. hubby pun hepi sbb belanja murah :P. cheeky ZwanZwan.

zety: A'ah! A-Bin atau nama penuhnya Bob Gavin adalah anak berbulu kami yang ke2. disamping tu ada 1 ekor mak meow, Storm; dan 2 ekor anak meow, Cyclope dan Jean Grey :P

Noy said...

best nyer pandai menjahit.. me have to ask my hubby to jahit any tears and torns of my clothings..hehe..me tak articulate with my fingers.. but hubby jahit manik pun pandai.HEHE..

Related Posts with Thumbnails