Salam,
My Dear Rudiah the Ever Cute MamaPanda, ini resepinya:
Me ubah skit dari resepi asal sebab yang asal pedas sampai rasa nak bergolek atas lantai.
Segenggam cili padi (tapi me tambah cili merah biasa separuh)
Belacan skit jer (sama saiz kuku jari kelingking kasi bau jer)
Tomato 3 biji
Bawang besar
Minyak masak
Gula dan Garam
Cara-Caranya:
Potong cili-cili tersebut (ZwanZwan kata ketuk bagi pecah-pecah pun OK)
Potong dadu tomato
Potong menegak bawang besar
Panaskan kuali, masukkan minyak dan masukkan semua bahan diatas kecuali gula dan garam.
Kacau sekali-sekala.
Bila dah pecah minyak dan cili dah lembek tambah gula dan garam.
Lenyeklah sambal itu guna lesung batu (me lenyek jer terus dalam kuali tu)
SIAP!
Senang jer...
Ayamnyer kami kontrakkan kepada Azwan dimana dia goreng dengan kunyit dan garam jer.
Sup kami buat sup sayur.
Serta ulam-ulaman...
Selamat mencuba!
1 comment:
Yeszaaa! terima kasih daun keladi.
Esok leh cuba heheeh
Post a Comment