Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, December 25, 2012

Pasal... Nasi Tumis Berempah

Salam,

Hari ni kan cuti!
Maka me bangun jer pagi (pagi la sangat! Pukul 9 tu!), me terus ke dapur masak.

Menu harini simple jer. Nasi tumis yang me tambah skit rempah, so lain lah rasanya dari nasi tumis ayam legam. Lawan dengan ayam masak merah dan kerabu timun nenas.

Kerabu tu me potong pakai blender Philips yang me beli untuk diri sendiri aritu. Senang kerja! Sebelum ni potong manual then terdetik, apa guna beli barang memahal tapi sayang nak guna, ye dok? Maka la ni, in no time jer siap kerabu tu! Hehehehe...

Ayam masak merah tu me pakai Brahim jer... Still tak der kompiden nak masak from scratch. Eh, wait! Tapi tadi me blend bebahan dan tumis dulu, then baru masuk Brahim. er, what ever lah! At least Ai ngaku Ai cheating, dari snap gambo hasil tangan orang lain, upload ke tenet ngaku sendiri punya hasil, kan?

Nasi? Macam biasa lah, nasi spesial gini, ZwanZwan DEMAND guna basmathi. Nasi ni me letak lobak merah sagat, bagi ada warna skit... cewah! Elia, dijamu nasi tumis begini, bertambah-tambah la makan. Cuma Eiman jer la ni kureng nasi. Dia lebih kepada megi. Opsss tapi megi yang kosong tu la. Me masak guna rencah bikin sendiri. 

Ok, ok... enough meraban, kita jamu mata lah ye'?



1 comment:

Fara Mustapha said...

wow, terror lah noi masak...mikhail ku pun jenis tak berapa nak makan nasi....fav dia maggi gak...hurmmmm....

Related Posts with Thumbnails