Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, November 20, 2012

Pasal... Filing Berlagak Nak Mampus!

Salam,

Nak komplain...
Filing sini me rasa macam bersepah.
Mengikut pengalaman me dulu, asalkan bill yang nak kena bayar, masuk jer dalam 1 fail.
Kepilkan dalam tu segala PO, DO, Invoice, salinan cheque dan yang berkaitan. Nak rujuk senang.

Sini, bill nak bayar dia letak dalam 4 fail; utility, company accounts, company secretary, misc.
HR pulak termasuklah dalam tu EPF, Socso, resume staff, IC, mc, leave.

Adoi la.
Me tanya ZwanZwan, depa yg serabut ke, me yang berlagak sangat?
ZwanZwan kata me yang berlagak.

Oh~

Ah!!!
Tak pedulik, nak pakai sistem me jugak! Senang nak rujuk, nak carik.
Dah masuk dalam excel sheet lagi, so senang nak refer bill ni apa nombor, payment method, rujukan bayaran, tarikh, bla bla bla.

Ke me still berlagak nak mampus?

Oh~
Meh sejukkan hati dengan layan gambar 2 beradik ni~


2 comments:

Lenny said...

i wish i am more organize like you... Yang mesti suka.. hahahha.. i nieh sangat bersepah ok!

Nurul Aznil said...

Ai kat opis jer begini, kat rumah jgnkan dokumen, baju dah lipat pun tak masuk lemari punyalah malas bini Azwan tu.. isk isk isk...

Related Posts with Thumbnails