Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, October 3, 2012

Pasal... Potty Training

Salam,

Eiman dah nak masuk 3 tahun Disember ni.
Makanyer kami rasa dah masanya Eiman di potty-train.

Mula hari Sabtu petang. Sabtu kejap jer since traveling from Shah Alam to Merlimau then malam keluar berjalan lagi. Ahad dia xcden kencing sekali dan berak sekali. Kencing tu dengan ZwanZwan. Dia bgtau, "nak kensheeng, nak kencheeng!", sekali tengok seluar dah lencun.

Kes berak plak me tgh main dengan Elia. Then nampak Eiman dok bawah meja then panggil me, "Ibu, nak berak!". Halamak! Me terus sauk dukung Elia, tarik tangan Eiman pi naik atas. My mum kata guna la toilet dia. Me kata "Takpa, ni part Azwan ni". (read: Ai sebenarnya geli nakbasuh berak anak, bleh?)

Time naik tangga tu, seketul taik Eiman jatuh dari seluar. Halamak lagi! Takpa. Terus panjat tangga. Time ni la rasa tangga pusing tu panjang dan tinggi sangat. Masuk toilet dan buka seluar dia. Tarik tangan dia kasi duduk atas toilet seat. Tengok seluar dah kotor. Then carik ZwanZwan. Tgh tido rupanya... Gerak dia bangun minta dia assist Eiman. Elia sporting jer tengok Ibu dia panik. Dah la me dukung Elia tak betul. Tapi Elia still Cool :P

Monday, Eiman dok belakang sofa dan dok panggil-panggil ZwanZwan. ZwanZwan ni biasalah, nak terkeluar anak tekak baru nak response. Me tanya Eiman, kenapa? Tapi dia nak ZwanZwan plak. So me panggil la ZwanZwan kata anak panggil tu. Sekali Eiman pi kat ZwanZwan pegang the area between his legs kata, "Nak beyaaaak!" Oh deymmm the devil! Macam pelesit ZwanZwan scoop Eiman up dan bawa naik pi toilet atas. Tengok dah berak pun. Kena traced balik sepanjang jalan kot ada yang 'tergolek' keluar seluar. Nasib baik takde. 



Semalam kat rumah MamaRuby, nothing happen. Harap harini pun OK. Mengikut pesanan Cik Puan Hani Yasmin, 5 hari seeloknya. Lepas tu, InsyaAllah OK...

1 comment:

~CN2S~ said...

kena study your method bebetul ni. next year anak i pun turn 3, kena ajar dia potty train sendirik gak...

Related Posts with Thumbnails