Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, October 5, 2012

Pasal... Please Advise

Salam,

Serba salah la plak. Berbelah bagi.
Pic from: http://unknownrahul.blogspot.com
 Me tunggu jawapan interview dari 2 kampeni.
1 dah reply dgn syarat kenaikan gaji lepas abih probation. Buat masa sebelum tu, maintain apa yg opis la ni bagi. Opis tu adalah on the same building opis la ni. Opis tu ada kontrak dengan kampeni ZwanZwan :P

1 lagi boleh bagi terus gaji yang me minta. Lokasi dekat dengan Federal Hiway so senang sgt ZwanZwan nak drop me pepagi. Balik me bleh naik bas or teksi or jalan kaki jer pi tunggu ZwanZwan sampai kat Stesen LRT Universiti, selain ZwanZwan mai pick up mcm biasa la. NAMUN BEGITU, depa still tak bagi jawapan lagi. Changes dapat tinggi la, sebab apa depa nak me bleh bagi siap berlebih-lebih lagi. Cuma itu lah... depa tak contact lagi.

So camner? Patut ke terima offer 1st and stay terus?
Patut terima offer 1st then if 2nd offer, say sorry kat 1st dan terima 2nd?
Tunggu offer 2nd tapi ada risk tak dapat dan melepas semua?
OR me patut dok jer la kat opis sekarang ni, dimana bila lunch hour makan sengsorang, dok depan sorang-sorang, tatau sapa reporting manager, tader JD...?

Please advise~

1 comment:

~CN2S~ said...

Noi, pi je yang 1st offer tu. nanti, bebila 2nd offer tu mai, grab lah. ramai je bebudak opis i dulu buat macam tu. ada kadang2 tak sampai seminggu keja, dah benti. hahaha...

Related Posts with Thumbnails