Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, April 15, 2011

Pasal... AKU CURSE!!!

Salam,

Tadi usaha be on time depan laptop nak dengar Boss bagi gaji baru. Sekali dia tanak layan kiranya me ni sakit.
OK fine. Me buka email baca 'Your Salary'.

Seronoknya... 
Nampak puluh-puluh ribu.
sekali tengok itu gaji tahunan.
Maka me kira-kira balik...

CABUK!

Inikah gaji yang orang score review 2.7 out of 3 patut dapat?!!!
Inikah gaji employee of the quarter patut dapat?!!!
Inikah gaji orang yang buat kerja 2-3 orang selama lebih setahun patut dapat?!!!
AKU CURSE orang yang kata aku tak layak dapat kenaikan hanya kerana aku bagi orang opis aku kelonggaran untuk buat apa-apa event atau keputusan!
AKU CURSE orang yang bagi pendapat membuta tuli tanpa tanya dan faham apa yang berlaku!
AKU CURSE orang yang bagi berita palsu aku akan naik gaji sekian-sekian.
AKU CURSE orang yang percaya cakap orang lain pasal aku tanpa tanya apa yang sebenarnya berlaku.
AKU CURSE SEMUA YANG ANIAYA AKU!

1 comment:

mrs zach said...

sabaq kak.insyAllah...ada rzki lain yang Dia nak bg kat kak tatty tu.

sabaq na. tapi me pun geram kalau me kat tempat kak tatty. ya laa...pasai kita pun ada target, ada budget...skali tak dapat mcm yang kita jangka, haizz..mmg hangin la.

well, doa bebanyak. doa org teraniaya ni takdak hijab. direct terus...insyAllah.

Related Posts with Thumbnails