Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, February 23, 2011

Pasal... 3D Model

Salam,

Tengah runsing ni.
Kepala hotak bercelaru.
Soalan tugasan OUM kali ni sangat mencabar.

Untuk paper forming & making structures kena bina 1 3D model rumah tradisional melayu. 
Kalau dulu, me kompom gedik-gedik melompat seronok sebab me suka benda camni.
Dulu me pernah buat doll house sendiri siap langsir semua. Anak patung pun buat sendiri.

Now, me rasa susah. WHY?
1. Me tak bleh tumpu perhatian sepenuhnya sebab kena juga jaga Eiman dan my big baby, ZwanZwan. My friend yang ambil bidang ni dulu kat UiTM kata kena 2-3 hari buat benda ni, tanpa ganguan. Huhuuhuuu...
2. KOS. nak beli benda-benda ni bukan murah. 
3. panduan. me nak jer balik melaka sekarang melawat Mini Malaysia. Ambik gambo memodel rumah kat sana buat panduan. Dalam tenet tak best la.
 4. ZwanZwan plak ada enggament lain. Ikut hati nak jer culik Ili, bawa Eiman balik Melaka. I've done this thing before with Ewan. Lagi lah... me ngan Ewan jer...

Me rasa hari ni nak chalo awal, pergi kedai art kat gardens tu. Tgh bebahan yang ada, bleh buat costing dan dari situ bleh cari model yang sesuai untuk dijadikan 3D. kalau ambil model dulu, tentengok bahan tak ada, kacau jugak ye dok?

Maka, me nak seru spirit kreatif untuk masuk dalam badan me so boleh buat tugasan ini.


(ni belum citer tugasan Patterns & Design lagi)

3 comments:

Hampasnyior said...

gud luck kak.. btw, t.kasih sebbab sudi singgah blog saya dan tinggalkan komen, x sangka ade orang yg baca cerita2 mengarut saya. hahaha

::alifdalmim:: said...

ye betul...me salah sorang mangsa dr soalan OUM yg sgt challenging~

Nurul Aznil said...

@Hampasnyior - blog santai bahasa bersaja, tu yang seronok dibaca.

@Adam - bila masa jadi student OUM?

Related Posts with Thumbnails