Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Saturday, October 30, 2010

Pasal... Speget Untuk SiripBiru

Salam,

Tak ingat bila last masak speget...

Tapi since opis nak buat farewell me volunteer nak masak since orang yang diraikan tu cakap, lately dia minat balik makan makanan barat. Maybe sebab dia nak balik sana, so nak ekjas pewot balik OR sebab dia dah ngandung... I dunno lah. Me pun tanak tanya sangat sebab that is non-work-related.

So Khamis balik opis, terus pi shopping. Shopped barang opis dan bahan nak masak speget.
Sampai rumah mandi solat, pam susu, makan dan start to work.
ZwanZwan jaga Eiman. Shooo sweet of him. Sungguh memahami... cewah!

Paling lama sudah tentu part nak racik halus sesayur. Tomato, bawang besar, celery, mushroom, carrot... Lepas tumis, saute daging, tambah tomato puri, spices, campak jer sesayur tu. Kacau sekali-sekala untuk elak hangus kat bawah. Boss EC Partners me, Mr Mark ajar dulu, kuah ni kena masak dengan api kecik dan lagi lama lagi bagus. Bagi semua sayur tu hancur. Seeloknya kuah dimasak malam sebelum nak makan so sesayur tu serap rasa spices semua. TIPS ni! :D

Then rebus pasta la. Me pakai kuali jer sebab periuk besaq dah guna untuk kuah speget.

Camner nak tau speget tu dah masak? Ni kawan me kerja Marry Brown ajaq dulu.
Kerat dalam 2 inci speget tu, then campak kat dinding berjubin. Kalau melekat, maksudnya dah masak la tu! Hahahahaha...

Siaplah speget me...
Seronok dengar bebudak SiripBiru bleh telan speget me.
Paling syok part orang yang diraikan makan sampai 3 pinggan. :D

6 comments:

Rizziela said...

saya tak pandai nak masak spegeti...boleh bagi resepi?

Aan Andes said...

Haha..comelnya tips speget tu. Me selalu try makan terus, baru tau masak ke tak :P

Entry ni buat me nak buat speget la minggu ni

Aan Andes said...

And azwan mmg soo sweettt :D

memorisusuanku said...

shin, peberet kak mieja nie....mesti shusuu mashuk kalo makan speggeti:):)

Nurul Aznil said...

rizziela: boleh tapi ... malu ah...
nanti me bgtau :P

A'an: makan ye? bleh gak tu. cuma me suka yg tak keras sgt, tak kembang sgt.. so campak jer ler :P

Kak Mieza: boleh banyakkan susu ka? loooh, me masak speget, tak makan pun. masak jer...

Lenny said...

ha.. nie kene masak utk i nieh.. tak aci.. nak juga!

Related Posts with Thumbnails