Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, December 14, 2010

Pasal... Eiman Ariq 11 Bulan!

Salam,

Alhamdulillah, dah 11 bulan dah.
Tak lama lagi nak setahun.
Kiralah berapa budget nak makan, berapa orang nak jemput, berapa goody bag nak buat.

Plan nak lepak hotel tepi pantai kat Penang.
Rasanya ZwanZwan boleh pull some budget skit.
OK gak! Kali ni, dia plak belanja pi holiday.

So, meh list out pencapaian Eiman so far...
  • Merangkak sekejap jer. Dia lebih suka berjalan sambil both hand terawang-awang untuk balance.
  • Dah pandai lambai Bye-Bye.
  • Pandai sebut 'ammm' bila disuapkan makanan.
  • Kalau dahaga dia akan sebut 'ai-yee'. Air le tu...
  • Kalau nak susu, dia akan nangis ngamuk bagai.
  • Kalau me nyanyi, "Nyot-nyot, where are you? Eiman is looking for you", Eiman tau, dia kena cari puting dia. Ni akibat suka tinggal puting merata dan Ibu dia malas nak cari.
  • Bangun sama time dengan me. Then minta Babah dia buka baju sebab dia nak mandi dengan me.
  • Cukup suka mandi. Terutama bila diletak dalam besen besaq, dengan air suam dan mainan. Sampai kecut pun tak kisah!
  • Tak suka air Ribena.
  • Kurang makan sekarang ni. Tengah ringankan badan nak jalan kata Mama Ruby.
  • Takut kalau dengar bunyi macam siaran TV abih tu, bunyi ekzos motor or kereta tahap v-tec.
  • Tido buas! Abih satu katil dia pusing. TAPI ZwanZwan kata, style Eiman tido sama macam me.
Semalam ZwanZwan kata, dia bangun nak Subuh, dia nampak me pusing badan, Eiman pun pusing juga. Kaki dan tangan sama jer posisi. Iya ke? Huhuuhuuu! Snap gambar la kasi tengok. Cakap mulut tak bleh pakai :P

5 comments:

makdara TERdiva said...

seronok bila tengok anak tidor..tulus jer muka dorang kan..

Rizziela said...

dah besar dah budak handsome ni...kejap ajer dah nak setahun kan?

Kuacibunge said...

Alhamdulillah dah besar dah anak2 kita :))...cepat dia pandai jalan...bila nak jumpa Darwish? :))

Matika Love 131020 said...

bagi kan je ps2 kt dia......................

mekdonel said...

nice post!!
juz nk invite baca blog sembang kencang : www.fdausamad.blogspot.com
baca 4-5 entry confirm ketagih...
blog brader nie serius awesome!!

Related Posts with Thumbnails