Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, June 18, 2010

Pasal... Tamau Tidoq

Salam,

Pukul 9 malam me bawa Eiman masuk bilik since kawan ZwanZwan mai rumah. Kebetulan Eiman pun dok gosok-gosok muka ngantuk.

Bagi tidoq...
Pukul 10 dia terjaga ngan nangis. Me tengah weng, bagi dia kat ZwanZwan.
Tatau bila masa, tapi time me terjaga lagi pukul 11++ Eiman dalam buaian nangis.

Time tu memang ZwanZwan handle la. Me tak bleh.
Tido then terjaga lagi pukul 12.45. Eiman nangis lagi. Me bangun dan pam susu.
Layan chocolate moise kek. Masuk tido pukul 1.30.

Pukul 2am Eiman bangun, melalak. Bagi susu tanak tido.
Kami bengtang toto kat hall, tido adang keliling dia. Dia main sorang-sorang kat tengah.
Me sedar time dia mai sondol me. Tepuk-tepuk dia tido.

Pukul 4.30 dia melalak lagi. Kaw-kaw punya nangis. Semua tanak.
Air mata dah berjurai turun. By 5 me sudah angin, buka baju, lalu bawah air.
Minta ZwanZwan tuam teloq Eiman, me sapu minyak angin, melalak lagi.

Last me duduk, ribakan dia dan dia tido... Me plak penat, lenguh semua ada. ZwanZwan dah berdengkur. Tapi sekali-sekala dia batuk, Eima nterkejut. Me suruh ZwanZwan tido luaq....

15 minit then me nak try masukkan Eiman dalam buaian, melalak lagi. Terus me pass kat ZwanZwan. Susun bantal, angkat kusi kaki tu bagi ZwanZwan selesa. Me mandi, solat dan pam susu.

ZwanZwan ubah tido balik atas toto ngan Eiman. Me on TV, Eiman buka mata dan tengok dengan diam. Then abih pam, me baring sebelah Eiman dan terlelap. Sedaq-sedaq dah pukul 7.30... Bersiap, kluar rumah pukul 8.15...

Awat la Eiman buat gurauan lawak macam tu. Sakit jiwa woooo...

5 comments:

makcikrehan said...

apa sebenarnya yg eiman nak ehh? nak ajak tgok tibi kah? hehehehe

Nieza Ishak said...

aznie,

bila time kena gini la tak sanggup kan .. ah la kita penat + mengantuk ..dia pulak taknak tdo ... adehhhh

Cikidong said...

dia sunyi tu mak nill dia nak adik lagi tuu kekekekeekekkeek

Nurul Aznil said...

@MR - mungkin la dia nak tgk tv... mungkin...

@Nieza - tu la... geram tapi nak wat camner, bukan dia faham bahasa :P

@Cikidong - Hah? Capa yang nak adik ni? Eiman ke Cikidong? huhuuhuuu

LiAnA said...

terlebih tido siang kot.. tp bebudak ni sekali sekala buat perangai gak.. Aqil yang dah besar godang ni pun ngada-ngada gak :p

Related Posts with Thumbnails