Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, June 29, 2010

Pasal... Tak Seronok?

Salam,

Dulu masa muda-muda (iyer, me dah tua tahap dinasour) selalu gak buat event untuk bebudak Terato. Cherating, Pangkor, Cameron, Utara Trip. Ada lucky draw, BBQ, games. Semua buat sengsorang.

La ni bungkus 15 hadiah lucky draw pun dah semput.
Lagi pun semua buat sengsorang. Dari survey, request payment, cari barang, susun jadual xtvt, bungkus, atur konvoi semua me buat sorang. Tader kawan, penat. Macam tak seronok jer.

Kompon sana, me tak join memana games kot. Jaga Eiman jer. Me wakilkan ZwanZwan jer lah. Tapi untuk treasure hunt kena kapel-kapel. Camner ye?

Entah la. Tak kisah la...
Janji lega separuh bebarang lucky draw dah siap dibungkus semalam. Hari ni nak cari lagi 10 kot. Lucky draw semua peserta dapat, beza saiz ngan harga jer... Me cukup tak suka lucky draw hadiah besaq mahai tapi dalam 100 4-5 kerat jer dapat. Sakit hati wooo. Hehehehhe

Maybe tu la yang bebudak lain rasa masa me memang lucky draw percutian ke Langkawi dulu-dulu kot. 2 kali tu! Tapi 1 pun me tak pergi. 1 sebab vaucher yang diterima tarikh tak valid. Lucky draw tahun 1999 tapi voucher tahun 1998. Siot. lagi 1 sebab voucher valid sampai hujung tahun. Time dapat tu lagi 3 bulan nak akhir tahun. Tolak 1 bulan posa dan 1 bulan raya. Convert duit jer la... :P

Anyway... Lepas abih bungkus hadiah, nak kena buat reben plak ikat kat antena keter peserta konvoi. Then tengah tunggu bila la barang dari UK nak sampai. If sempat nak kena cari beg sumbat bebarang tu plak.

Lalaalaaa. Duit petty cash dah susut ni. Cukup ke nak buat bayar fee bebudak ni nak naik banana boat la, canoe la, amendermender la...?

3 comments:

mas said...

menariknya...nk ikut bley x??? :P

adha said...

penatnya keja sorg.. aduhai

Nurul Aznil said...

@Mas - boleh! by right ada 1 bilik kosong sebab sorang budak poyo tarik diri lepas dah bayar semua. hampeh!

@Adha - me dah tua, cepat penat... :P

Related Posts with Thumbnails