Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, May 11, 2010

Pasal... Seterika Pewot

Salam,

Alhamdulillah lepas bersalin ni, masih bleh maintain angka 6 didepan. All kerana me masih produce susu.

Tapi me lupa 1 bahagian. Pewot. Semalam baru perasan pewot naik macam ngandung 4 bulan (my 4 bulan adalah lebih kurang korang punya 6 bulan KOT). Maka panik menyerang dan me ambik iron dalam bilik tengah dan lapik pewot dengan lampin dan towel yang kebetulan ada dalam bakul tunggu masa nak dilipat.

Sambil layan TV (tak ingat citer apa) me dok 'tungku' lah pewot me. Seronok jer rasanya.

Why pakai iron?
Sebab me tader besi tungku. Batu pun tak ada. Maka the next best thing that I can find in my house is.... IRON. Selamber.

Lepas abih iron (idok la strech mark tu ilang ye lepas kena iron :P) me sapu gel panas Leesa Formula dan pakai corset. Tak rasa panas pun! Banyak wooo me letak tapi tak rasa... Nampak sangat kulit me tebal giler!!!

Pagi nie, badan rasa ringan (sebab membuang dah 3 kali ni) dan lebih kompiden bila berjalan, CEWAH!

Kesimpulannya Puan-Puan, sekali-sekala silalah iron pewot anda.
Muahhahahah!

pic from: http://www.juvana.com.my
Beginilah ghuper iron yang me gunakan. Have it for more then 8 years now... Still working nicely cuma tableh set suhu lebih nombor 2 :P

6 comments:

cinta_north2south said...

hehehe citer noi ni buat akak tingat kat one of my fren. dia seterika perut dia tanpa lapik kain. gilo..pastu dia kata, sumer bulu badan dia melekat kat seterika..pastu tobat dia tak buat lagi. hehehehe

zealvia said...

apakah suhu yg sesuai masa nak iron perot nih?

Cik E said...

beraninye dia pakai iron....cam ngeri plak rasanya...tp dia ni mmg berani sungguh la...

btw, kita suka iron tu...terkenang iron arwah atuk kita..

Nurul Aznil said...

@cinta north2south -> tak melecur ka kulit dia iron tanpa lapik? dasat

@zealvia -> my iron me buka 2, biar panas then letak bawah 1 dan jalan...

@Cik E -> pain is beauty :P

mar!ahaf!z said...

iron terbaik. i prefer jenis gini than any other steam iron.

me slalu tuam panaskan kain guna iron. tuam bengkak2, kalau anak jatuh ke.. pantas je..

Nurul Aznil said...

@Maria - yes, me pun suka yang ni sebab berat... yg stim tak reti nak pakai...

Related Posts with Thumbnails