Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, May 26, 2010

Pasal... Ketch-up

Salam,

My opis ni selalu sgt buat catch-up meeting. Naik meluat jugak kengkadang.
Tapi bagus sbb bos kita tau kita buat kerja bukan produce 14-25 juta entry blog setiap hari then dengan megah bangga cerita kat orang dia lebih suka beblog dari sembang dengan member kerja masa waktu kerja di opis.

Opsss jangan marah, jangan terasa, me bagi CONTOH jer... takan 4-5 entry sehari OK la. elak bosan, elak ngantuk, release tension. tapi kalau melampau-lampau byk, tu sudah lebih.

Anyway...

Macam me, ada 2 meeting catch-up ni tiap minggu. Dengan Boss Malaysia ngan My Line Manager. Benda yang sama dipersembahkan.

Tapi Boss Malaysia lah yang selalu tambah my task list. kui kui kui.
Line Manager baca angguk-angguk then... "That is great sweetie!" or "Excellent works honey!"... bla bla bla. Ni keseronokan ada bos jauh berjuta batu. Tapi tak seronoknya, if ada benda nak cakap, bincang, kena tunggu dia masuk opis, then tengok dia ada masa or not. Kalau tidak, kerja hanging macam t*** hujung j**** (Auw! Bahasa kesat!)


Catch-up catchup, ketch-up, ketchup... Ketchup? Sos Tomato?! ERK!!!
pic from: http://mohebban.burjalsaheb.com

2 comments:

makcikrehan said...

uwaaa... u perli i ker nih? i pon buat entry sebeban sehari. tapi i bukan takmau cakap dgn orang...ORANG YANG NAK DILAWAN CAKAP YG TAK ADER. uwaaaa.... buring yg hamat keje sorang. kalau internet kong, memang mati kutu melangut jerla...

*apa motip aku mengaruk kat komen org ni! hahaha*

Nurul Aznil said...

MR - opis awak, lain, mmg tader kengkawan lain... jgn terasa, bukan Cik Puan yang me 'usik' tu... :P

Related Posts with Thumbnails