Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, May 4, 2010

Pasal... Citer e-kon

Salam,

Bagi mereka yang opisnya kat bangunan besaq macam Menara Petronas ke, DBKL ke, IGB ke, sistem ekon korang sure jenis centralised kan? Jenis sejuk ka, panas ka, tak bleh ekjas suhunya... am I right?

However... adalah makluk tuhan yang paling... er seksa ni... dok komplain sejuk, sejuk (sedang dia dok pakai baju tak cukup kain, so baju dia tadak lengan tiap hari). Maka dia suruhlah assistant dia tepon orang maintanance suruh hantaq technician mai repair ekon.
pic from: http://www.energyefficientcentralair.com

Assistant dia tanya, "bleh ka depa repair?".
"Boleh", kata boss seksa dengan kompiden itu.

Assistant dia dok terkulat-kulat lah dok pikiaq, camna la nanti bebudak maintainance tu nak ekjas suhu ekon centralised kat opis depa ni..?!!!

Korang tau ka camna?
Habaq mai sat... (ayat Kiah Pekasam)

3 comments:

makdara terdiva said...

i keje dgn kompeni ekon..biasa kalau centralized ekon mmg x leh nak edjust2..kalau sejuk..sume department la sejuk..kalau die nak set kat die je panas tapi kat bilik org lain sejuk..suruh die beli ekon sendiri..haha

Nurul Aznil said...

tu la... pak kan la dia boss, kalau tidak mau ja habaq kat dia suruh bawa heater ngan pakai baju cukup kain :P

makcikrehan said...

buleh ejas, tapi nanti affect the whole opis. my old opis dulu 18 tingkat punya building. my opis tenant kat tingkat 16, kalau ada yg komplen sejuk kat management, nnt tech mai..dia ejas punat apa tah... satu opis jadi 'suam' - dah org lain lak bising.

Related Posts with Thumbnails