Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, April 5, 2010

Pasal... Masak Gulai

Salam,

Khamis lepas, mulut gatal. Pi offer diri nak masak gulai kat ZwanZwan. Laju jer ZwanZwan lajakkan keter ke kedai.

Dia beli 2 potong ikan pak-tongkol, ikan cencaru 2 ekor. Me ambik sayur, brendi, tomato, daun karapole, serbuk kari.

Sampai rumah salin baju, pakai apron mula masak... tapi sebab lama giler pemalas tak masak, karinya masam, sbb tak reti nak ekjas asam jawa jenis tadak bijik. nak tambah santan, tapi santan keras kejung sejuk beku, so me ganti susu. hahahah...

last, terkulat-kulat mata kami suami isteri makan nasi. tapi 2 pinggan habis jugak.

1 comment:

makcikrehan said...

betui2... i pon selalu tak reti nk bajet asam jawa utk kari. anyway, mmg jarang2 masak kari coz my hb sgt tak suka kari. nak merasa mkn kari meletup, balik parit buntaq je la...

Related Posts with Thumbnails