Salam,
Khamis lepas, mulut gatal. Pi offer diri nak masak gulai kat ZwanZwan. Laju jer ZwanZwan lajakkan keter ke kedai.
Dia beli 2 potong ikanpak-tongkol, ikan cencaru 2 ekor. Me ambik sayur, brendi, tomato, daun karapole, serbuk kari.
Sampai rumah salin baju, pakai apron mula masak... tapi sebab lama gilerpemalas tak masak, karinya masam, sbb tak reti nak ekjas asam jawa jenis tadak bijik. nak tambah santan, tapi santan keras kejung sejuk beku, so me ganti susu. hahahah...
last, terkulat-kulat mata kami suami isteri makan nasi. tapi 2 pinggan habis jugak.
Khamis lepas, mulut gatal. Pi offer diri nak masak gulai kat ZwanZwan. Laju jer ZwanZwan lajakkan keter ke kedai.
Dia beli 2 potong ikan
Sampai rumah salin baju, pakai apron mula masak... tapi sebab lama giler
last, terkulat-kulat mata kami suami isteri makan nasi. tapi 2 pinggan habis jugak.
1 comment:
betui2... i pon selalu tak reti nk bajet asam jawa utk kari. anyway, mmg jarang2 masak kari coz my hb sgt tak suka kari. nak merasa mkn kari meletup, balik parit buntaq je la...
Post a Comment