Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, March 29, 2010

Pasal... Ikan Bakaq

Salam,

Sabtu lepas bawa FIL makan ikan bakaq kat Bagan Lalang. Sedap tapi part nak tunggu berjam-jam tu yg tak syok!

Inilah yg tak syok peniaga kita, nak berniaga tapi management skill tadak! Meja dah direserved sejak pukul 6, tapi orang tu mai pukul 8. If kedai tu bagi org lain masuk dulu meja tu, dah bleh buat 2 round. Koman-koman bleh untung RM200 dah!

Lepas tu masak lambat sebab tukang masak tak ramai. Kluar lah duit sikit, hire extra orang bila peak days...

Entah la... me tak pernah berniaga kedai besaq. Takat juai ais kacang, rojak buah, laksa kat gerai kecik tepi jalan, me reti lah... tapi tu pun lama dulu... masa darjah 2-4... hehehhe... seronok berniaga ni... (kalau ada ramai orang la. if tak ramai, bisa tertido lalu tergolek ditanah)

1 comment:

makcikrehan said...

sana-sini org dok test mkn kt bgn lalang ni. i blom sempat lagi nk try. mcm best bunyiknya... panas tak aznie? budak2 yg lahir di zaman rumah hijau ni pantang betul kalau panas sikit. bepeluh semedang, pastu mulala nk cranky serba tak kena. atau haruskah mak bapak pergi sana berduaan tanpa insan ketiga dan keempat? hehehehe

Related Posts with Thumbnails